29. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Bibimbap s hovězím masem a zeleninou.
zdroj: Recepty 24/7

Bibimbap s hovězím⁢ masem a ⁣zeleninou je⁣ tradiční korejské jídlo plné sytých chutí a bohatých textur. ⁣Tento lahodný pokrm kombinuje grilované hovězí maso s různými čerstvými zeleninami, rýží a vajíčkem. Připravte si ho snadno doma a nechte se okouzlit​ exotickými přísadami a pikantní omáčkou. Vyzkoušejte bibimbap a dejte svému jídelníčku zdravý zvrat!

Suroviny:

  • 300g hovězího masa (naloženého v marinádě)
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 cuketa
  • 1 hrnek vařené rýže
  • 4⁢ vejce
  • sojová omáčka
  • sójový olej
  • sezamová semínka
  • česnek
  • zelená cibule
  • hořčice

Postup:

  1. Na pánvi rozpalte⁢ olej a osmahněte na​ něm nakrájenou cibuli, mrkev a cuketu. Osolte a opepřete podle chuti.
  2. Přidejte vařenou rýži a⁣ promíchejte. Dochutíme sojovou omáčkou‍ a sezamovými semínky.
  3. Na jiné pánvi osmahněte maso. Přidejte na kostičky nakrájený ⁢česnek, hořčici a sojovou omáčku. Opepřete a osolte.
  4. V pánvi si osmažte vajíčka. Nechte být žlutec tekutý.
  5. Na talíři si připravte​ zeleninu s rýží a navrch položte plátek hovězího masa a vajíčko.
  6. Po posypte ⁢jemně nakrájenou zelenou cibulí a sezamovými semínky. Hotovo!