5. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová
Bibimbap – korejská směs rýže s masem a zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Bibimbap je tradiční korejské jídlo, které spojuje rýži s grilovaným​ masem, zeleninou a omáčkou.​ Tato barevná a chutná směs je oblíbená pro ⁣svou jednoduchost a zároveň bohatou chuť. Naučte se, jak připravit ⁢bibimbap doma ‍a ⁢pochutnejte si⁢ na lahodné kombinaci rýže, masa a zeleniny!

Suroviny

  • 2 šálky vařené‌ rýže
  • 200g hovězího masa (nejlépe rostbeef)
  • 1 mrkev
  • 1 okurka
  • ⁤1 pór
  • 2 vajíčka
  • 4⁣ lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžička cukru
  • ​ 1 lžička česneku
  • chilli papričky dle chuti
  • ‍ sůl⁤ a pepř

Postup

  1. Na pánvi osmažte hovězí maso nakrájené na‍ tenké plátky. Přidejte‌ sójovou omáčku, cukr, ​česnek a⁢ chilli​ papričky a restujte dokud maso není‌ hotové.
  2. V míse smíchejte vařenou rýži se sezamovým olejem a lehce osolte. Rozetřete ji na talíř.
  3. Na pánvi osmažte ‍nakrájenou mrkev, okurku a pór, dokud nezměknou.
  4. V ​dalším hrnci uvařte vajíčka natvrdo a‌ nakrájejte ​je na ⁤půlky.
  5. Když jsou všechny suroviny hotové, složte bibimbap: na ⁤rýži umístěte maso, zeleninu ⁤a vajíčka. Dochutíme sůlí a pepřem a podávejte horké.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *