5. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Bibimbap je tradiční korejské jídlo, které spojuje rýži s grilovaným masem, zeleninou a omáčkou. Tato barevná a chutná směs je oblíbená pro svou jednoduchost a zároveň bohatou chuť. Naučte se, jak připravit bibimbap doma a pochutnejte si na lahodné kombinaci rýže, masa a zeleniny!
Suroviny
- 2 šálky vařené rýže
- 200g hovězího masa (nejlépe rostbeef)
- 1 mrkev
- 1 okurka
- 1 pór
- 2 vajíčka
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce sezamového oleje
- 1 lžička cukru
- 1 lžička česneku
- chilli papričky dle chuti
- sůl a pepř
Postup
- Na pánvi osmažte hovězí maso nakrájené na tenké plátky. Přidejte sójovou omáčku, cukr, česnek a chilli papričky a restujte dokud maso není hotové.
- V míse smíchejte vařenou rýži se sezamovým olejem a lehce osolte. Rozetřete ji na talíř.
- Na pánvi osmažte nakrájenou mrkev, okurku a pór, dokud nezměknou.
- V dalším hrnci uvařte vajíčka natvrdo a nakrájejte je na půlky.
- Když jsou všechny suroviny hotové, složte bibimbap: na rýži umístěte maso, zeleninu a vajíčka. Dochutíme sůlí a pepřem a podávejte horké.

