8. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Bibimbap je tradiční korejské jídlo, které spojuje chutě a vůně rýže, zeleniny a masového pokrmu. Podle receptu na bibimbap můžete kombinovat různé druhy zeleniny a masa, jako například mrkev, špenát, houbu nebo hovězí maso. Tento barevný a chutný pokrm se obvykle podává s pikantním gočudžangem a je skvělou volbou pro milovníky asijské kuchyně. Vyzkoušejte sami připravit toto autentické jídlo a pochutnejte si na jeho úžasné kombinaci chutí!
Suroviny
- 2 šálky vařené rýže
- 1 mrkev
- 1 okurka
- 100 g špenátu
- 100 g kimchi (korejská šťáva z kyselých zelí)
- 100 g houby (např. šampiňony)
- 2 vejce
- Sojová omáčka
- Sesamový olej
- Skořice
- Škoricová paprika
Postup
- Na pánvi rozpálíme sesamový olej a opečeme nakrájenou mrkev, okurku, špenát a houby.
- Přidáme kimchi a restujeme asi 5 minut.
- Připravíme si pánev na vajíčka, na které opékáme vejce do měkka.
- Rýži podáváme do misky a na ni naservírujeme zeleninu a vajíčka.
- Pořádně promícháme, přidáme sojovou omáčku, skořici a škoricovou papriku podle chuti.