22. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Korejská specialita bibimbap spojující rýži s pestrou zeleninovou směsí je oblíbeným pokrmem pro milovníky exotické kuchyně. Podívejte se na náš jednoduchý recept a ochutnejte tradiční korejskou lahůdku doma!
Suroviny
- 300g vařené rýže
- 100g mrkve
- 100g ředkviček
- 100g špenátu
- 100g kimchi (fermentované zelí)
- 100g houby shitake
- 2 vejce
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte nakrájenou mrkev a houby shitake.
- Přidejte nakrájené ředkvičky a špenát a kráce restujte, dokud zelenina nezměkne.
- V míse smíchejte vařenou rýži s sójovou omáčkou a sezamovým olejem.
- Rozehřejte si další olej na pánvi a opečte si vejce na slunčnicovém žloutku.
- Do mísy s rýží přidejte restovanou zeleninu a kimchi. Promíchejte.
- Na míse s rýží rozetřete opečená vajíčka.
- Podávejte teplé a podle chuti můžete dochutit solí a pepřem.