6. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Bibimbap je tradiční korejské jídlo, které spojuje rýži s různými zeleninami, masem a kořeněným omáčkou. Tento barevný a chutný pokrm je snadno připravitelný doma a nabízí skvělou možnost využití zbylých surovin. Snažte se experimentovat s různými druhy zeleniny a omáček, abyste vytvořili svou vlastní verzi tohoto lahodného bibimbapu. Naučte se připravit korejskou směs rýže a užijte si jedinečnou chuť této exotické speciality.
Suroviny
- 2 šálky uvařené rýže
- 1 mrkev
- 1 okurek
- 1 červená paprika
- 1 šalotka
- 200g hovězího masa nebo tofu
- 2 vajíčka
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžička cukru
- 1 lžička koření gochujang
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi osmahněte na kostky nakrájené maso nebo tofu.
- Nakrájejte zeleninu na tenké plátky.
- V míse smíchejte sójovou omáčku, sezamový olej, cukr a gochujang.
- Do pánve s masem přidejte nakrájenou zeleninu a zalijte omáčkou.
- Vařte a míchejte dokud není zelenina měkká.
- Na pánev přidejte oloupané vajíčko a nechte ztvrdnout žloutek.
- Na talíři rozložte uvařenou rýži a přidejte směs z pánve a vajíčko na vrch.
- Dochutíme solí a pepřem a můžete servírovat. Dobrou chuť!