29. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Bibimbap – korejská směs rýže.
zdroj: Recepty 24/7

Bibimbap je tradiční ‌korejské jídlo, které spojuje rýži‌ s různými zeleninami, masem a pikantní omáčkou. Tato korejská směs rýže je ‍barevná, chutná a zdravá. Podívejte se na ⁢náš recept na⁤ bibimbap a dejte ⁣svému jídlu exotický⁣ nádech!

Suroviny

  • 2 šálky vařené jasmínové ‍rýže
  • 100 g hovězího masa (může být i kuřecí nebo ‍vepřové)
  • 1 mrkev
  • 1 okurka
  • 1 šalotka
  • 2 vajíčka
  • 1 lžíce oleje
  • sojová omáčka
  • sezamová⁢ semínka
  • hořčičné ⁤semínko
  • slunečnicová ⁣semínka
  • česnek

Postup

  1. Na pánvi osmahněte na oleji nasekanou šalotku a česnek.
  2. Přidejte nakrájené maso ⁢a‍ opékejte dozlatova.
  3. Ve⁤ druhé pánvi‍ osmažte vejce na slunci.
  4. Nakrájejte na tenké plátky mrkev ⁤a okurku.
  5. Na talíři nechte‍ opečenou rýži a kolem ​ní umístěte nakrájené suroviny (maso, zeleninu, ⁤vajíčko).
  6. Před podáním podlijte sojovou ‌omáčkou a posypte směsí⁤ semínek.
  7. Dobrou chuť!