29. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Bibimbap je tradiční korejské jídlo, které spojuje rýži s různými zeleninami, masem a pikantní omáčkou. Tato korejská směs rýže je barevná, chutná a zdravá. Podívejte se na náš recept na bibimbap a dejte svému jídlu exotický nádech!
Suroviny
- 2 šálky vařené jasmínové rýže
- 100 g hovězího masa (může být i kuřecí nebo vepřové)
- 1 mrkev
- 1 okurka
- 1 šalotka
- 2 vajíčka
- 1 lžíce oleje
- sojová omáčka
- sezamová semínka
- hořčičné semínko
- slunečnicová semínka
- česnek
Postup
- Na pánvi osmahněte na oleji nasekanou šalotku a česnek.
- Přidejte nakrájené maso a opékejte dozlatova.
- Ve druhé pánvi osmažte vejce na slunci.
- Nakrájejte na tenké plátky mrkev a okurku.
- Na talíři nechte opečenou rýži a kolem ní umístěte nakrájené suroviny (maso, zeleninu, vajíčko).
- Před podáním podlijte sojovou omáčkou a posypte směsí semínek.
- Dobrou chuť!