15. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Bananové knedlíky s masem jsou lahodným pokrmem, který spojuje sladkou chuť banánů s pikantním masem. Tento recept je skvělou alternativou k tradičním knedlíkům a jistě potěší každého gurmána. Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept již dnes!
Suroviny
- 4 středně velké banány
 - 400g hovězího masa (mletého)
 - 250g polohrubé mouky
 - 1 vejce
 - 1 cibule
 - 1 stroužek česneku
 - sůl, pepř, majoránka
 - olej na smažení
 
Postup
- Oloupejte banány a rozmixujte je na hladkou kaši.
 - Na pánvi osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidejte mleté maso a osmahněte ho dozlatova. Přidejte sůl, pepř a majoránku podle chuti.
 - Přidejte banánovou kaši k mletému masu a dobře promíchejte.
 - Pomocí rukou vytvarujte těsto a rozdělte ho na menší části – vytvořte z nich válečky a nakrájejte na menší kousky.
 - V hrnci s vařící osolenou vodou uvařte knedlíky – jsou hotové, když vyplavou na hladinu. (cca 10-15 minut)
 - Uvařené knedlíky vyndejte, nechte okapat a na pánvi je osmažte dozlatova na oleji z obou stran.
 - Podávejte s oblíbenou omáčkou a posypte čerstvě nasekanou petrželkou.
 

