15. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Bananové knedlíky s masem jsou lahodným pokrmem, který spojuje sladkou chuť banánů s pikantním masem. Tento recept je skvělou alternativou k tradičním knedlíkům a jistě potěší každého gurmána. Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept již dnes!
Suroviny
- 4 středně velké banány
- 400g hovězího masa (mletého)
- 250g polohrubé mouky
- 1 vejce
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- sůl, pepř, majoránka
- olej na smažení
Postup
- Oloupejte banány a rozmixujte je na hladkou kaši.
- Na pánvi osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidejte mleté maso a osmahněte ho dozlatova. Přidejte sůl, pepř a majoránku podle chuti.
- Přidejte banánovou kaši k mletému masu a dobře promíchejte.
- Pomocí rukou vytvarujte těsto a rozdělte ho na menší části – vytvořte z nich válečky a nakrájejte na menší kousky.
- V hrnci s vařící osolenou vodou uvařte knedlíky – jsou hotové, když vyplavou na hladinu. (cca 10-15 minut)
- Uvařené knedlíky vyndejte, nechte okapat a na pánvi je osmažte dozlatova na oleji z obou stran.
- Podávejte s oblíbenou omáčkou a posypte čerstvě nasekanou petrželkou.

