25. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Bakso – Indonéské masové kuličky.
zdroj: Recepty 24/7

‍Zážitek z exotické⁢ Indonésie si můžete ​dopřát i doma ​s receptem na tradiční ​indonéské bakso – ‍masové kuličky plné chutí⁤ a‌ vůní. Připravte ⁢si jednoduché a lahodné‌ jídlo,⁤ které si​ zamilujete na první sousto.

Suroviny

  • 500g mletého‌ masa (hovězí, vepřové nebo kuřecí)
  • 100g tapiokové mouky
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1‍ vejce
  • 1 lžička soli
  • 1 ⁤lžička černého ⁣pepře
  • 1 lžička cukru
  • ½ ‌lžičky​ mletého kmínu
  • 1⁢ litr ⁤hovězí⁤ vývar
  • Variace: ‍nakrájené ​zeleniny (např. špenát, ⁣celer, mrkev)

Postup

  1. V míse smíchejte⁢ mleté⁤ maso, tapiokovou mouku, nasekaný⁣ česnek, vejce, sůl, pepř, cukr⁣ a kmín. ​Dobře promíchejte.
  2. Ve vroucím vývaru ⁢vytvořte malé kuličky z masa a vařte ⁣je asi 10⁤ minut, nebo dokud nejsou uvařené.
  3. Pokud ⁤chcete ⁣přidat zeleninu, dejte ji⁤ do vývaru spolu s​ masovými kuličkami ‍a⁢ vařte je společně.
  4. Bakso‍ můžete podávat samostatně nebo​ s rýží nebo nudlemi.