1. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí recept na tradiční indonéské jídlo – Bakso! Tento pokrm se skládá z masových kuliček, které jsou plné chuti a aromatických koření. Užijte si autentickou indonéskou kuchyni přímo u vás doma.
Suroviny
- 500 g mletého maso (kuřecí, vepřové nebo hovězí)
- 2 stroužky česneku (utřené)
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- ½ lžičky bílého pepře
- 2 lžičky rybího omáčky
- 1 vejce
- 3 lžíce strouhanky
- 300 g vařených nudlí
Postup
- Ve velké misce smíchejte mleté maso, utřený česnek, sůl, cukr, bílý pepř, rybí omáčku, vejce a strouhanku. Dobře promíchejte, dokud nezískáte homogenní směs.
- Formujte malé kuličky z připravené směsi a dejte stranou.
- Ve větším hrnci přiveďte vodu k varu. Přidejte masové kuličky a vařte je po dobu 10 minut, dokud nejsou zcela uvařené.
- V dalším hrnci přiveďte vodu k varu a vařte nudle podle návodu na obalu. Pak je scedíme a rozdělíme do misek.
- Přidejte uvařené masové kuličky do misky s nudlemi a zalijte horkým vývarem.
- Podávejte s čerstvou zeleninou, koriandrem a omáčkou podle chuti.