18. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová
Baghali polo
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte chutný perský recept? Vyzkoušejte Baghali polo! Tato tradiční perská rýžová ⁣směs s fazolemi se stane ⁤oblíbeným pokrmem u ⁢celé rodiny. S tímto⁣ jednoduchým⁢ receptem a několika běžnými surovinami, můžete snadno připravit toto⁣ aromatické jídlo přímo v ⁣pohodlí vaší kuchyně. Užijte si chuť Persie s Baghali⁢ polo!⁣

Suroviny

  • 2 hrnky basmati rýže
  • 2 hrnky čerstvých‍ fazolek
  • 1 cibule
  • 500‍ g jehněčího masa (nakrájeného na kostičky)
  • 4 ‍lžíce olivového oleje
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého ‍kmínu
  • 1 lžička mletého skořicového ⁣pepře
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Ve velkém hrnci osolte vodu a ⁤přiveďte ji k varu. Přidejte rýži a vařte ji podle návodu na ⁤obalu, dokud není ‌napůl uvařená. Pak ji scedíme a odložíme stranou.
  2. Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte ‍na něm‍ nakrájenou cibuli ⁤dozlatova.
  3. Přidejte nakrájené jehněčí maso a⁣ nechte‍ ho chvíli ‍smažit, dokud nezmění barvu.
  4. Do hrnce s masem přidejte fazolky a smažte je společně ‍s masem asi‌ 5 minut. Pak přidejte⁣ kurkumu,⁤ kmín, skořicový​ pepř, sůl ⁢a pepř podle chuti a promíchejte.
  5. Přidejte uvařenou‍ rýži​ do hrnce s masem a fazolkami a opatrně promíchejte. Přilijte trochu vody (asi 1/2 sklenice), aby ‍se​ rýže nelepila.
  6. Snížte ⁤teplotu a⁤ nechte jídlo dusit pod pokličkou asi 30 minut, nebo‌ dokud ‌je rýže měkká a voda vsákla.
  7. Baghali polo je hotové! Podávejte ho teplé a můžete ⁤ho doplnit salátem nebo chlebem.