30. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí recept na tradiční indonéskou kuřecí polévku připravenou podle babiččina receptu. Tato aromatická polévka plná exotických koření a kokosového mléka je skvělá alternativa k tradičním českým polévkám. Připravte si ji snadno a rychle a dopřejte si lahodnou exotickou chuť, která rozzáří váš jídelníček. Nechte se unést vůní a chutí Indonésie!
Suroviny:
- 500g kuřecího masa nakrájeného na kostky
- 1 cibule nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku nasekané
- 1 l kuřecího vývaru
- 400ml kokosového mléka
- 2 lžičky kari koření
- 1 lžička mletého zázvoru
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
- čerstvá koriandr na ozdobení
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli s česnekem.
- Přidejte kuřecí maso a smažte, dokud není maso zatmavené ze všech stran.
- Přidejte kari koření a zázvor a promíchejte.
- Přilijte kuřecí vývar a nechte vařit asi 15-20 minut, dokud maso není měkké.
- Přilijte kokosové mléko a nechte vařit dalších 5 minut.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte posypané čerstvým koriandrem.