5. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Domácí argentinské Asado – tradiční grilované maso připravené podle autentické argentinské receptury. Připravte si tento lahodný pokrm plný chuti a vůně, který si zamilují všichni milovníci grilování a argentinské kuchyně. Sledujte náš recept a připravte si Asado jako profesionál!
Suroviny
- 1 kg hovězího masa (řízek, žebra nebo krk)
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička olivového oleje
Postup
- Nařežeme maso na menší kousky a dáme ho do mísy.
- Nakrájíme cibuli na kolečka a rozdělíme do mísy s masem.
- Prolisujeme česnek a přidáme k masu a cibuli.
- Přidáme všechny koření (sůl, pepř, papriku, oregano a kmín) a promícháme.
- Přidáme olivový olej a znovu promícháme, aby bylo maso dobře obalené v koření.
- Nechejte maso marinovat alespoň 1-2 hodiny, ideálně přes noc.
- Po marinování maso dejte na gril nebo do trouby a pečte dozlatova.
- Sušte maso na talíř a podávejte s různými přílohami, například s pečenými brambory nebo salátem.