30. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová
Argentinský steak s chimichurri sosou.
zdroj: Recepty 24/7

Argentinský steak s ​chimichurri ⁤sosou⁢ je‍ lahodná pochoutka pro milovníky grilovaného masa. Tento recept vám ukáže, jak snadno si připravit typicky⁢ argentinské jídlo s bohatou ⁤chutí a výrazným aroma. Vyzkoušejte tento recept a ‍nechte‌ se unést exotickou náladou ⁤již⁤ od prvního soustu!

Suroviny

  • 2 kusy ⁣steaků (preferovaně hovězí anebo vepřové)
  • 1 šálek nasekané⁢ čerstvé petržele
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 1/2 šálku červeného vína
  • 1/4 šálku octa
  • 1/2 šálku ⁤olivového ‍oleje
  • 1 ⁤čajová lžička červené papriky (mletá)
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve připravte chimichurri omáčku. Smíchejte petržel, česnek, víno, ocet, olivový olej, červenou papriku, sůl a pepř v míse.
  2. Když je omáčka připravená,‍ dejte​ ji stranou⁢ a připravte steak.
  3. Steaky osolte a opepřete podle chuti a nechte ​je asi 30 minut odpočívat.
  4. Na grilu sirozte steaky podle​ preferovaného stupně propečení (rare, medium,‌ well done).
  5. Po upečení podávejte steak s ⁤chimichurri omáčkou a přílohou⁣ dle vašeho výběru.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *