4. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
Argentinský steak s chimichurri omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte připravit lahodný argentinský steak s pikantní chimichurri omáčkou doma! ​Tento recept vám ukáže, ⁢jak snadno a rychle připravit‍ chutný ‍argentinský pokrm plný exotických chutí a vůní. Nenechte si ujít příležitost ochutnat tradiční argentinskou kuchyni přímo v pohodlí vaší domácnosti. Sledujte náš⁣ recept a dejte svému jídlu novou úroveň!

Suroviny:

  • 4 kusy argentinského steaku
  • 1 veľká‍ cibuľa, nasekaná
  • 4 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1⁢ červená paprika, nasekaná
  • ½ šálky olivového oleja
  • ¼ šálky červeného vína
  • 1⁤ šálka nasekané petržlenové vňate
  • 1 lyžička mletej papriky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:

  1. V miske zmiešajte nasekanú cibuľu, cesnak, papriku, olivový olej, červené víno, petržlenovú vňať, mletú papriku, soľ a čierne korenie.
  2. Steaky opláchnite a osušte kuchynským utierkou. Potom ich vložte do zmesi chimichurri omáčky a nechajte marinovať aspoň 30 minút.
  3. Na rozohriatej panvici opečte steaky podľa vášho gusta‍ (krvavé, stredne⁣ prepečené, dobre prepečené).
  4. Po upečení nechajte steaky ešte‌ chvíľu odpočívať a servírujte s ďalšou porciou chimichurri omáčky.