3. 11. 2025
Autor: Olga Vařilová
Argentinský hovězí steak s empanadami
zdroj: Recepty 24/7


Vychutnejte si autentický argentinský hovězí steak připravený podle tradičního receptu. Empanady s masovou náplní ‌jsou neodmyslitelnou⁢ součástí argentinské kuchyně. Recept je‌ jednoduchý a rychlý, výsledkem je výjimečně ⁤chutné jídlo.

Pokud toužíte po autentickém argentinském‌ jídle a zároveň se chcete ponořit do umění grilování,‍ pak je pro vás tento recept na argentinský hovězí steak s domácím⁤ pečením empanadas ‍ideální volbou. Čerstvé maso,‍ vášnivé koření ‌a ⁢pikantní omáčky ⁤zvednou vaši chuť k jídlu na novou úroveň.

Suroviny ⁤

‍pro hovězí steak:

  • 2 hovězí steaky, asi 200g každý
  • 4 lžíce ‍olivového oleje
  • ​2 stroužky česneku
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • malý balíček větviček tymiánu

Pro Empanadas:

  • 1 ⁤balení listového těsta
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 250g mletého hovězího masa
  • 1 paprika
  • 1 lžička mletého kmínu
  • ​1 lžička papriky
  • Sůl a pepř
  • 1 vejce k ‌namazání

Postup

Začneme přípravou hovězího steaků:

  1. Steak očistíme, osušíme a potřeme olivovým olejem.
  2. Oloupaný česnek prolisujeme a smícháme s olivovým olejem. Směs naneseme na obě ⁢strany⁤ steaku.
  3. Osolíme, opepříme a potřeme rozdrcenými ⁢lístky tymiánu. ⁢
  4. Necháme marinovat asi hodinu v lednici.⁤
  5. Před grilováním marinovaný⁤ steak vyjmeme z lednice a necháme asi​ půl hodiny odpočívat ⁣při ⁢pokojové⁤ teplotě.
  6. Steak opečeme⁤ na ⁤rozpáleném grilu​ asi 2 ‌minuty‍ z každé strany pro medium rare. Doba grilování se může ⁣lišit v závislosti na tloušťce steaků a⁢ preferenci kuchyně.
  7. ⁤ Hotový steak necháme ještě 5 minut odpočívat před podáváním.

Nyní se pustíme do ​přípravy ⁣empanadas:

  1. ‍Rozehřejeme troubu na 200°C.
  2. Na⁢ pánev nalijeme trochu olivového oleje a osmahneme‌ na něm nadrobno posekanou cibuli a česnek do ⁣změknutí.
  3. Přidáme mleté hovězí maso a osmahneme ho dohněda.
  4. Přidáme‍ posekanou papriku, kmín, papriku, sůl a pepř.Dobře promícháme a necháme ⁤vařit⁣ dalších 5 minut.
  5. ⁣ listové těsto ⁤rozválíme na ⁣lehce⁤ pomoučněném povrchu a vykrajujeme z něj kruhy o průměru asi 12 cm.
  6. na každý kruh dáme lžíci náplně,okraje ‍potřeme​ rozšlehaným vejcem ​a zabalíme‍ do půlkruhových taštiček,které pevně stlačíme na okrajích.‍
  7. Před pečením potřeme empanadas rozšlehaným vejcem.
  8. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut nebo dokud nejsou empanadas zlatohnědé.

A voilà! Máte připravené lahodné argentinské hovězí steaky s domácím pečením empanadas. Sloužit s ‍nějakou‌ pikantní ⁤omáčkou a užít si skutečnou chuť Argentiny.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář