
Vyzkoušejte tento autentický recept na Argentinský hovězí steak s chimifritou. Krok za krokem vám ukážeme, jak připravit vynikající steak s původní argentinskou omáčkou chimifri. Užijte si chuť jižní Ameriky přímo u vás doma. Vzhledem k tomu, že HTML markeři se nesprávně zobrazí při generování textu, tak následně převedu nadpisy a seznamy na textové pomocí útržků „(“ a „)“:
Suroviny:
– hovězí svíčková (2 středně velké steaky)
– olivový olej
– mořská sůl
– čerstvě mletý černý pepř
Chimichurri omáčka:
- polovina svazku petržele
– 2 stroužky česneku
– 1 malá cibule
– 1 červená paprika
– 1 lžička mleté papriky
– 1 lžička mletého červeného pepře
– šťáva ze dvou limetek
– 100 ml olivového oleje
– sůl a pepř podle chuti
Postup:
Začněte tím, že připravíte chimichurri omáčku. Petržel nakrájejte na drobno, česnek a cibuli oloupejte a nastrouhejte na jemno. Paprika omyjte, zbavte semínek a nakrájejte na drobno. Všechny tyto ingredience smíchejte dohromady a přidejte mletou papriku a červený pepř. nakonec zalijte olivovým olejem a přidejte limetkovou šťávu. Omáčku nechte odpočívat v chladu.Při přípravě steaků si dejte pozor, abyste maso neřezali proti vláknu. Každý steak omyjte a osušte. Poté ho lehce potřete olivovým olejem, posolte a opepřete. Olej by měl zamezit přilnutí masa na gril. Steak si připravte podle vašeho gusta, ať už ho máte rádi medium, well done nebo rare.Chimichurri omáčku podávejte vedle steaků, aby si každý mohl dát, kolik chce. Tato omáčka je tradiční argentinskou omáčkou, která se vyrábí z bylinek, chilli papriček, česneku, octa a oleje.je skvělou přílohou k mnoha jídlům, nejen k masu.
Argentina je známá pro své chov hovězího dobytka, který je považován za jeden z nejlepších na světě. To se pak odráží i na kvalitě hovězích steaků. Andské státy jsou známé svou kuchyní,kde dominuje právě maso – nejen hovězí,ale také jehněčí,kozí,ale i ryby a mořské plody. Argentinské steaky jsou například velmi oblíbené v USA, ale také v Evropě. Chimichurri omáčka je k nim tedy skvělým doplňkem.
Díky tomu, že je steak připraven grilováním, je jeho struktura měkká, šťavnatá a plná chuti. Všechny tyto ingredience se dají pořídit v každé hojnější samoobsluze, takže k přípravě tohoto pokrmu nebudete potřebovat žádné zvláštní nebo těžko dostupné suroviny.
Chimichurri omáčku můžete využít i jako marinádu pro maso. Tím získáte ještě více té jedinečné chuti. Ať už se rozhodnete pro jakoukoli variantu, pokud máte rádi maso, určitě nebudete zklamaní.
Takže, když už budete příště grilovat, určitě vyzkoušejte argentinský hovězí steak s chimichurri omáčkou. Argentinská kuchyně na vás čeká s otevřenou náručí!

