4. 10. 2025
Autor: Olga Vařilová
Argentinský hovězí steak s chimifritou
zdroj: Recepty 24/7


Vyzkoušejte​ tento autentický recept na​ Argentinský hovězí ⁤steak s chimifritou. Krok za krokem vám​ ukážeme, jak připravit vynikající⁣ steak s původní argentinskou omáčkou ⁤chimifri. Užijte si chuť jižní Ameriky přímo u vás doma. Vzhledem k tomu, že HTML markeři se‍ nesprávně zobrazí ⁤při generování textu,‍ tak‌ následně ⁤převedu nadpisy a seznamy ⁣na textové pomocí útržků „(“ a „)“:

Suroviny:

– hovězí​ svíčková ‌(2 středně velké steaky)
– olivový olej
– mořská ⁣sůl
– čerstvě mletý černý pepř

Chimichurri omáčka:
-‌ polovina svazku⁣ petržele
– 2 stroužky česneku
– 1 malá cibule
– 1 červená paprika
– 1 lžička mleté ⁣papriky
– 1 lžička​ mletého červeného pepře
– šťáva ze dvou limetek
– 100 ml olivového oleje
– sůl a pepř​ podle⁤ chuti

Postup:

Začněte tím, že připravíte chimichurri omáčku. Petržel nakrájejte na drobno, ​česnek⁤ a cibuli oloupejte a nastrouhejte‍ na jemno. Paprika omyjte, zbavte ‌semínek a nakrájejte na drobno. Všechny tyto ingredience smíchejte dohromady a přidejte mletou ⁢papriku​ a⁣ červený pepř. nakonec zalijte olivovým olejem a přidejte limetkovou šťávu. Omáčku ⁤nechte ⁣odpočívat v⁢ chladu.Při ‍přípravě steaků si dejte pozor, abyste maso neřezali proti vláknu. Každý steak‍ omyjte a osušte. ⁢Poté ho lehce potřete olivovým olejem, posolte a⁣ opepřete. Olej by měl zamezit přilnutí masa na ⁤gril. Steak⁣ si připravte podle vašeho⁤ gusta, ať už ho máte rádi medium, well done nebo rare.Chimichurri omáčku podávejte vedle ‌steaků, aby ⁤si každý mohl dát, ‌kolik chce. Tato omáčka je tradiční argentinskou omáčkou, která se vyrábí z bylinek, chilli papriček, česneku, octa a oleje.je skvělou přílohou k mnoha jídlům, nejen k masu.

Argentina je známá pro své chov hovězího dobytka, který je považován za jeden z nejlepších na světě. To se pak odráží‍ i na kvalitě hovězích ‍steaků. Andské státy jsou‌ známé svou kuchyní,kde dominuje právě maso – nejen hovězí,ale také jehněčí,kozí,ale i ⁢ryby a mořské plody.‌ Argentinské steaky jsou například velmi oblíbené v‍ USA,⁤ ale také v Evropě. Chimichurri omáčka je k‍ nim tedy skvělým doplňkem.

Díky tomu, že je steak připraven grilováním, je jeho struktura měkká, šťavnatá a plná ​chuti. Všechny tyto ingredience se‌ dají‌ pořídit ⁤v každé hojnější samoobsluze, takže k přípravě tohoto‍ pokrmu nebudete potřebovat žádné zvláštní nebo ‌těžko ⁤dostupné‍ suroviny.

Chimichurri omáčku​ můžete využít i jako marinádu pro maso. Tím ⁣získáte ještě více té jedinečné chuti. Ať už se rozhodnete pro jakoukoli variantu, pokud máte rádi maso, určitě nebudete zklamaní.

Takže, ‌když už budete příště grilovat, určitě vyzkoušejte‌ argentinský ‍hovězí ⁤steak ​s chimichurri omáčkou. Argentinská kuchyně ​na vás čeká ⁢s otevřenou náručí!




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář