8. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
Argentinský guláš s bramborami
zdroj: Recepty 24/7

Argentinský guláš s bramborami je poctou tradiční argentinské kuchyni. Tento chutný pokrm spojuje jemně dusené hovězí maso s bramborami a exotickými kořeněnými omáčkami. Vyzkoušejte tento recept a přenesete se ⁢přímo do argentinských uliček plných vůní a chutí. ‍Naučte se připravit argentinský‍ guláš s bramborami ​krok za krokem a překvapte své blízké lahodným pokrmem.

Suroviny

  • 500 g hovězího masa ‍na ⁣guláš
  • 3 středně velké⁢ brambory
  • 1 cibule
  • 2 papriky
  • 3 rajčata
  • 2 stroužky​ česneku
  • 1​ lžíce mleté papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička oregana
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Nejprve si připravíme veškeré suroviny. Masa nakrájíme na‍ menší kousky, brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nadrobno, papriky na⁢ proužky a rajčata na kostičky.
  2. Na pánvi si rozpálíme trochu oleje a osmahneme na​ něm cibuli s česnekem. ⁢Přidáme maso a restujeme ho​ dozlatova.
  3. Poté přidáme mletou papriku, kmín⁣ a oregano a promícháme. Smažíme dalších pár‍ minut.
  4. Přilijeme vodu tak, aby ⁣bylo maso celé ponořené a necháme dusit asi 1,5 hodiny ‍na mírném ohni.
  5. Přidáme brambory, papriky ​a⁢ rajčata a vaříme dalších 30 minut, dokud​ brambory nezměknou.
  6. Podle chuti můžeme dochutit solí a ​pepřem. Podáváme s rýží nebo pečivem.