
Objevte kouzlo argentinské kuchyně s naším receptem na vynikající argentinský bůček s koriandrem. Jednoduchý postup, autentické ingredience a bohaté chutě vás zcela jistě nadchnou. Koriandr dodá pokrmu zvláštní vůni a chuť, která potěší všechny gurmány.Argentinský bůček s koriandrem – vaše cesta do království jihoamerických chutí!
Suroviny
- 800 g hovězího boku
- 2 lžíce koriandru
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička mleté papriky
- Sůl a pepř podle chuti
- 2 lžíce olivového oleje
- 200 ml červeného vína
- 200 ml hovězího vývaru
- 2 lžíce paradajkového pretlaku
Postup
Nejprve si připravte všechny potřebné suroviny. Vyberte kus hovězího boku, který je krásně mramorovaný. To znamená, že je prošpikovaný tukem, což dodá masu na šťavnatosti a chuti. Poté si připravte čerstvé bylinky a koření – koriandr, česnek, cibuli a chilli papričku.
Hovězí bůček omyjte, osušte a poté ho nakrájejte na větší kousky.Kousky masa osolte, opepřete a obalte ve směsi mleté papriky a koriandru. Maso nechejte stranou, aby mohlo chvíli odležet a vstřebat chutě koření.
Na olivovém oleji osmahněte na drobno nakrájenou cibuli, česnek a chilli. Směs by měla získat zlatavou barvu.poté přidejte maso a orestujte ho ze všech stran.Mělo by dostat krásně křupavou kůrku. Teď je čas přilít sójovou omáčku, červené víno a trochu hovězího vývaru.Přidejte také paradajkový pretlak a vše důkladně promíchejte.
Pokrm přikryjte a nechte ho asi dva hodiny dusit na mírném ohni. Během této doby můžete občas přilít trochu vody nebo vývaru, pokud by maso hrozilo, že by vyschlo. Mějte však na paměti, že pokud přidáte příliš mnoho tekutiny, může se pokrm příliš rozvařit.
Po dvou hodinách by mělo být maso nádherně měkké a omáčka hustá a chutná. Argentinský bůček podávejte například s rýží, která hezky doplní jeho silné chutě. Tento pokrm je ideální na nedělní rodinný oběd.
argentinský bůček s koriandrem je jedním z pokrmů, které si zamilujete na první pokus. Jeho příprava sice není úplně nejrychlejší, ale jeho bohatá chuť to rozhodně stojí za to. Navíc je tento recept poměrně variabilní. Můžete experimentovat s různými kořeními, přidat více chilli pro pikantní variantu nebo naopak koření ubrat pro jemnější verzi. Také můžete zkusit přidat do omáčky trochu čokolády pro exotický nádech.
Věříme, že vás tento recept inspiroval a že se pustíte do vaření. Pamatujte, že nejlepším kuchařem je ten, kdo si vaření užívá. Takže si při přípravě tohoto chutného argentinského bůčku hlavně vychutnávejte každý moment. Dobrou chuť!

