5. 8. 2025
Autor: Olga Vařilová
Argentinský bůček s koriandrem
zdroj: Recepty 24/7


Objevte kouzlo argentinské kuchyně s naším receptem na vynikající argentinský bůček s koriandrem. Jednoduchý ⁢postup, autentické ingredience ⁤a bohaté chutě vás ​zcela jistě nadchnou. Koriandr dodá pokrmu zvláštní vůni a ‍chuť, která potěší všechny gurmány.Argentinský bůček s ‌koriandrem‍ – vaše ⁤cesta do‍ království jihoamerických ‌chutí!

Suroviny

  • 800 g hovězího⁢ boku
  • 2 ⁢lžíce koriandru
  • 1 cibule
  • 4 stroužky ‍česneku
  • 1 chilli paprička
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička mleté papriky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 200 ml ⁣červeného vína
  • 200‍ ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce paradajkového pretlaku

Postup

Nejprve si ⁣připravte všechny potřebné suroviny. Vyberte kus hovězího boku, který je krásně mramorovaný. ‌To znamená, že je prošpikovaný tukem,⁣ což dodá masu ‍na šťavnatosti a chuti. Poté si připravte čerstvé bylinky ​a koření – koriandr, česnek, cibuli a chilli papričku.

Hovězí bůček omyjte, osušte a poté ho nakrájejte na větší kousky.Kousky masa osolte, opepřete a obalte ve směsi mleté papriky a koriandru. Maso nechejte stranou, aby mohlo chvíli⁣ odležet a vstřebat chutě koření.

Na olivovém oleji osmahněte na⁢ drobno nakrájenou cibuli, česnek a chilli.⁢ Směs by měla získat zlatavou barvu.poté ⁢přidejte maso‌ a orestujte ho ze všech stran.Mělo‍ by dostat krásně ⁢křupavou kůrku. Teď je​ čas přilít sójovou omáčku,‍ červené víno a trochu⁣ hovězího ​vývaru.Přidejte také paradajkový pretlak a ⁤vše důkladně promíchejte.

Pokrm přikryjte a nechte ho asi ‌dva hodiny dusit na ‍mírném ohni. Během této doby můžete občas přilít trochu vody nebo vývaru, pokud by maso hrozilo, že by vyschlo. Mějte však​ na paměti,⁣ že‍ pokud přidáte příliš​ mnoho‌ tekutiny, ⁤může se pokrm příliš rozvařit.

Po dvou hodinách by ​mělo být maso nádherně měkké a omáčka hustá a ​chutná. Argentinský bůček podávejte například s rýží, která hezky ‍doplní jeho ​silné chutě. Tento pokrm je ideální na nedělní ⁣rodinný oběd.

argentinský bůček s koriandrem je jedním z pokrmů, které si zamilujete na první pokus. Jeho příprava sice není úplně nejrychlejší, ale ‍jeho bohatá chuť to⁢ rozhodně stojí ⁣za to. Navíc je tento recept poměrně ‍variabilní. Můžete‍ experimentovat ​s různými‍ kořeními, přidat více chilli pro pikantní variantu nebo naopak koření ubrat pro jemnější verzi. Také můžete zkusit přidat do ‌omáčky trochu čokolády pro​ exotický nádech. ⁣

Věříme, že vás⁢ tento ‌recept inspiroval a že se⁤ pustíte do vaření. Pamatujte, že⁣ nejlepším‍ kuchařem⁤ je ​ten, kdo si vaření ⁣užívá. Takže si při přípravě tohoto chutného argentinského bůčku ‍hlavně⁤ vychutnávejte ⁤každý moment. Dobrou chuť!




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář