16. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Argentinský biftek s chimichurri.
zdroj: Recepty 24/7

‌ Argentinský biftek s chimichurri je ⁢lahodný argentinský pokrm, ⁢který spojuje chutný,‍ grilovaný biftek s pikantní omáčkou‌ chimichurri. Tento ‍recept je vhodný pro všechny milovníky⁢ masa a exotických chutí. Vyzkoušejte ho‌ doma a přesvědčte se o jeho vynikajícím chuťovém zážitku!​

Suroviny

  • 4⁢ kusy argentinského bifteku
  • 1 ​cibule
  • 4 ​stroužky česneku
  • 1/2 šálku nasekané⁣ petržele
  • 1/4 šálku nasekaného čerstvého ⁣koriandru
  • 1/4 šálku nasekaného ⁢čerstvého oregana
  • 1/4 šálku​ octa
  • 1/2 šálku ​olivového oleje
  • soľ a korenie‍ podľa chuti

Postup

  1. Na prípravu chimichurri omáčky zmiešajte nasekanú⁢ petržel, ‌koriander, oregano, ⁣nasekanú cibuľu a cesnak v miske.
  2. Pridajte oct⁤ a⁣ olivový olej a premiešajte do hladka. Osolte ⁤a okorenite ⁤podľa chuti.
  3. Biftek osušte kuchynským ⁢utierkou ‍a osolte a okorenite z oboch strán.
  4. Na rozpálenom‌ grile‌ opečte biftek podľa⁤ preferovaného ​stupňa prepečenia, obvykle 4-5 minút ⁢na každej strane‍ pre stredne dobre prepečený biftek.
  5. Servírujte⁤ biftek s chimichurri‍ omáčkou a prílohou ‌podľa vlastného výberu. ​