27. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinský biftek s chimichurri je lahodné a pikantní jídlo, které si zamilují všichni milovníci masa. Tento recept přináší dokonalé spojení perfektně upečeného bifteku s osvěžující chimichurri omáčkou plnou bylinek a dochucujícími ingrediencemi. Grilovaný biftek s chimichurri je skvělou volbou pro všechny, kdo milují argentinskou kuchyni a hledají nové chuťové zážitky. Vyzkoušejte tento recept a připravte si lahodné argentinské jídlo plné chuti a vůně!
Suroviny
- 4 kusy bifteků (cca 200g každý)
- 1/2 šálku čerstvé petrželové nasekané
- 1/4 šálku čerstvé nasekané koriandrové
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 1/4 šálku červeného vinného octa
- 1/3 šálku olivového oleje
- 1 špetka soli a pepře
- 1 červená cibule, nakrájená na tenké plátky
Postup
- Smíchejte petržel, koriandr, cesnek, ocet, olej, sůl a pepř v míse a nechte odležet alespoň hodinu.
- Na sporáku si rozpalte grilovací panev a nechte ji dostatečně prohřát.
- Opečte bifteky 4-5 minut na každé straně, dokud nejsou propečené podle vaší chuti.
- Ve chvíli, kdy je maso hotové, vyndejte ho z pánve a nechte ho odpočinout minimálně 5 minut.
- Bifteky servírujte s chimichurri omáčkou a ozdobte nakrájenou červenou cibulí.