5. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
Argentinský biftek
zdroj: Recepty 24/7

Argentinský ​biftek je lahodný⁤ pokrm s kusy chobotnice, který ⁢vás‍ přenesie ⁢do ⁢argentinských kulinářských tradic. ‍Naučte se, ⁣jak připravit perfektně upečený⁢ argentinský biftek s přesným receptem od nás!

Suroviny

  • 4 ‍kusy biftekových steaků (cca 200g každý)
  • 2 lžíce olivového‍ oleje
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 1⁢ lžička soli
  • 1 lžička mletého⁤ pepře

Postup

  1. Nechejte‍ steak vykysnout z lednice a přiveďte ho na pokojovou teplotu.
  2. Smíchejte olivový olej, kmín, sůl ⁢a pepř a vytvořte marinádu.
  3. Potřete marinádou obě strany steaků ⁤a nechte je odpočívat minimálně 30 minut.
  4. Rozpalte gril nebo grilovací pánev ⁤na vysokou teplotu.
  5. Steaky opékejte podle ​preferovaného ⁣stupně propečení (krátké⁣ pečení pro medium rare, ‍delší pro ⁢well done).
  6. Po upečení nechte steaky ještě⁤ pár minut ‍odpočinout přikryté a​ teprve pak podávejte.