18. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová

zdroj: Recepty 24/7
Argentinské empanady s lahodnou svíčkovou masí v křehkém těstě, které vás okouzlí autentickým argentinským příchutí. Připravte si tyto lahodné empanady jako skvělý oběd nebo večeři pro celou rodinu!
Suroviny
- 400g svíčkového masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička papriky
- soľ, korenie
- listové cesto
Postup
- Na oleji orestujeme nasekanou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostky nakrájenou svíčkovou a restujeme do zezlátnutí.
- Přidáme na proužky nakrájenou papriku a restujeme do změknutí.
- Přidáme kmín, papriku, sůl a pepř podle chuti. Promícháme a necháme vychladnout.
- Listové cesto rozválíme a vykrájíme kruhy. Na každý kruh dáme lžíci masové směsi a zapečeme do zlatova.