1. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Argentinské empanady s masovou nádivkou
zdroj: Recepty 24/7

​Argentinské ‍empanady s masovou nádivkou jsou lahodné tradiční argentinské pečivo plněné pikantní masovou ‍směsí a‌ pečené do zlatava. ⁢Recept na tyto chutné empanady vás přenese přímo‌ do ⁣argentinské ‍kuchyně a potěší vás skvělou kombinací koření a chutí. ‍Vyzkoušejte tento recept a⁤ připravte ‍si doma lahodné argentinské ⁤empanady snadno a‍ rychle! ⁤

Suroviny

  • 400g‌ hovězího​ masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 lžička papriky
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1/2 ‍lžičky koriandru
  • sůl a pepř‍ podle‌ chuti
  • olivový olej
  • 500g listového těsta
  • 1 vejce

Postup

  1. Na oleji osmahneme nasekanou‌ cibuli a⁢ česnek.
  2. Přidáme na kostky nakrájené maso ⁣a restujeme, dokud nezezlátne.
  3. Přidáme na‌ kostky‍ nakrájenou papriku a koření, osolíme ‌a ‍opepříme.
  4. Dusíme do měkka, poté necháme vychladnout.
  5. Těsto ⁣rozválíme na poměrně tenký plát a vykrajujeme⁤ kolečka.
  6. Na každé kolečko dejeme lžičku nádivky, těsto ⁣přeložíme, spojíme‌ okraje a⁢ zatlačíme ⁢vidličkou.
  7. Pomažeme vejcem a‌ dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C asi 20⁣ minut.