15. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Argentinské empanadas se zelinou.
zdroj: Recepty 24/7

Argentinské empanadas se ⁤zelinou jsou lahodné⁣ tradiční pirohy plněné zeleninovou směsí. Tento recept ⁤vám přinese chuť Argentina přímo do vaší kuchyně! Podívejte se, jak je snadné je připravit a užijte si skvělou kombinaci ​chutí a vůní.

Suroviny

  • 500 g​ hladké ‍mouky
  • 200 g másla
  • 1⁢ lžička soli
  • 200 ml vody
  • 2 cibule
  • 3 ⁢papriky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř⁣ podle ⁤chuti

Postup

  1. Nejprve si připravíme těsto. Smícháme mouku ‍s ​nastrouhaným máslem a ​solí. Postupně přiléváme vodu ⁢a hněteme těsto, dokud není hladké a pružné. Necháme odpočinout v lednici ⁤asi 30 ‌minut.
  2. Mezitím si připravíme⁣ náplň.​ Cibuli nakrájíme na drobné kostky, papriky na proužky ⁣a česnek nasekáme. Na pánvi rozpálíme olej a ⁢osmahneme​ cibuli s paprikou a⁣ česnekem. Osolíme a​ opepříme podle chuti.
  3. Těsto‍ rozdělíme na menší kousky a ​vyválíme placky.⁢ Na ‍každou placku dáme trochu náplně a uzavřeme do tvaru⁣ poloměsíce. Okraje dobře ⁣stiskneme.
  4. Empanadas pečeme v rozehřáté troubě na 180°C asi 20 ⁢minut, dokud nejsou⁣ zlatavé.
  5. Hotové ⁤empanadas‍ podáváme teplé s omáčkou podle chuti.