15. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinské empanadas se zelinou jsou lahodné tradiční pirohy plněné zeleninovou směsí. Tento recept vám přinese chuť Argentina přímo do vaší kuchyně! Podívejte se, jak je snadné je připravit a užijte si skvělou kombinaci chutí a vůní.
Suroviny
- 500 g hladké mouky
- 200 g másla
- 1 lžička soli
- 200 ml vody
- 2 cibule
- 3 papriky
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme těsto. Smícháme mouku s nastrouhaným máslem a solí. Postupně přiléváme vodu a hněteme těsto, dokud není hladké a pružné. Necháme odpočinout v lednici asi 30 minut.
- Mezitím si připravíme náplň. Cibuli nakrájíme na drobné kostky, papriky na proužky a česnek nasekáme. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme cibuli s paprikou a česnekem. Osolíme a opepříme podle chuti.
- Těsto rozdělíme na menší kousky a vyválíme placky. Na každou placku dáme trochu náplně a uzavřeme do tvaru poloměsíce. Okraje dobře stiskneme.
- Empanadas pečeme v rozehřáté troubě na 180°C asi 20 minut, dokud nejsou zlatavé.
- Hotové empanadas podáváme teplé s omáčkou podle chuti.