6. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Argentinské empanadas s masem jsou lahodné a chutné pečené koláčky plněné pikantní nádivkou z mletého masa a dalších vybraných ingrediencí. Neodolatelná kombinace křupavého těsta a šťavnatého masa okouzlí vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento autentický argentinský recept a dopřejte si skvělou lahůdku plnou exotických chutí.
Suroviny
- 400g hovězího masa (nakrájeného na malé kousky)
- 1 cibule (nakrájená na drobné kousky)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 červená paprika (nakrájená na malé kousky)
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička sladké papriky
- 1/2 lžičky sušeného oregana
- sůl a pepř podle chuti
- rolníkové těsto (k dostání v prodejnách s těstem)
- 1 vejce (na potření)
Postup
- Na pánvi osmahněte hovězí maso, cibuli, česnek a papriku.
- Přidejte kmín, sladkou papriku, oregano, sůl a pepř. Promíchejte a nechte chvíli dusit.
- Předehřejte troubu na 180°C.
- Na vále vyválejte rolňáké těsto a vykrajte z něj kruhy.
- Na každý kruh dejte lžíci masa a přeložte těsto tak, aby vznikl položený půlměsíc.
- Okraje zatlačte vidličkou a potřete vejcem.
- Položte na plech a pečte asi 20 minut, dokud nezhnědne.
- Po vychladnutí podávejte a můžete si k nim připravit omáčku podle chuti.

