6. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová
Argentinské empanadas s masem
zdroj: Recepty 24/7

⁤ Argentinské‍ empanadas ​s​ masem ⁢jsou lahodné a chutné pečené koláčky plněné pikantní ​nádivkou z‍ mletého masa⁢ a dalších vybraných ingrediencí. Neodolatelná kombinace křupavého těsta a šťavnatého⁢ masa⁤ okouzlí​ vaše chuťové buňky. ‌Vyzkoušejte‌ tento autentický argentinský recept a dopřejte si skvělou lahůdku‌ plnou exotických chutí.

Suroviny

  • 400g hovězího masa (nakrájeného na malé ‌kousky)
  • 1 cibule (nakrájená na drobné ⁢kousky)
  • 2 stroužky česneku‍ (nasekané)
  • 1 červená paprika (nakrájená‍ na malé kousky)
  • 1 ‌lžička ‌kmínu
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1/2 lžičky sušeného oregana
  • sůl a pepř podle chuti
  • rolníkové⁣ těsto (k dostání v prodejnách ⁤s těstem)
  • 1 vejce⁢ (na‌ potření)

Postup

  1. Na pánvi‍ osmahněte‍ hovězí maso, ‌cibuli, česnek a ‍papriku.
  2. Přidejte kmín, sladkou papriku, oregano, sůl a pepř. ​Promíchejte‌ a nechte chvíli dusit.
  3. Předehřejte ⁣troubu na 180°C.
  4. Na vále vyválejte ⁣rolňáké těsto a vykrajte ⁣z něj kruhy.
  5. Na každý kruh⁣ dejte lžíci masa a přeložte ‍těsto tak, aby vznikl položený půlměsíc.
  6. Okraje zatlačte vidličkou a⁤ potřete ⁤vejcem.
  7. Položte na​ plech a ​pečte asi 20 minut, ‌dokud nezhnědne.
  8. Po vychladnutí podávejte a ⁢můžete ⁢si k nim ⁢připravit omáčku podle⁢ chuti.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *