8. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
Argentinské empanadas s hovězím masem
zdroj: Recepty 24/7

Argentinské empanadas s hovězím masem jsou lahodné a šťavnaté chuťová bomba. Naučte se připravit tyto tradiční argentinské uzavřené pečené koláče plné výtečného hovězího masa a dalších skvělých ingrediencí. Perfectní ⁢recept na rodinné⁢ večeře⁤ nebo oslavy s přáteli!

Suroviny

  • 400 g hovězího⁤ masa
  • 1 ⁤cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 lžička ⁣sladké papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1‍ lžička sušeného oregana
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • 500 g kynutého těsta na knedlíky
  • 1 vejce (na potření)

Postup

  1. Nejprve si připravíme náplň. Na pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
  2. Přidáme na‌ kostičky nakrájené hovězí maso a za stálého míchání opékáme dozlatova.
  3. Přisypeme⁢ koření (sladkou papriku, kmín, oregano), osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
  4. Těsto vyválíme na tenkou placku⁣ a vystřihneme z něj kruhy asi o průměru 12 cm.
  5. Na střed každého kruhu naneseme lžíci náplně a ⁣těsto přeložíme na půlku. Okraje sepneme prsty nebo vidličkou.
  6. Empanadas rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, ‌potřeme rozšlehaným vejcem‌ a pečeme v předehřáté troubě na 180°C‍ asi 20 minut nebo do zlatova.
  7. Hotové⁤ empanadas podáváme​ teplé jako samostatné jídlo‍ nebo s různými omáčkami a‍ saláty.