8. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinské empanadas s hovězím masem jsou lahodné a šťavnaté chuťová bomba. Naučte se připravit tyto tradiční argentinské uzavřené pečené koláče plné výtečného hovězího masa a dalších skvělých ingrediencí. Perfectní recept na rodinné večeře nebo oslavy s přáteli!
Suroviny
- 400 g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička sušeného oregana
- sůl, pepř
- olivový olej
- 500 g kynutého těsta na knedlíky
- 1 vejce (na potření)
Postup
- Nejprve si připravíme náplň. Na pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
- Přidáme na kostičky nakrájené hovězí maso a za stálého míchání opékáme dozlatova.
- Přisypeme koření (sladkou papriku, kmín, oregano), osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
- Těsto vyválíme na tenkou placku a vystřihneme z něj kruhy asi o průměru 12 cm.
- Na střed každého kruhu naneseme lžíci náplně a těsto přeložíme na půlku. Okraje sepneme prsty nebo vidličkou.
- Empanadas rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20 minut nebo do zlatova.
- Hotové empanadas podáváme teplé jako samostatné jídlo nebo s různými omáčkami a saláty.