31. 8. 2024
Autor: Olga Vařilová
Argentinské empanadas de carne
zdroj: Recepty 24/7

Argentinské empanadas de ‌carne jsou tradiční‌ argentinské masové lívance, ‍které potěší každého milovníka dobrého jídla. Skvěle⁣ chutnají a ⁢jsou ideální‌ na rychlou večeři ⁤nebo oběd. Podívejte se na⁢ náš ⁢recept​ a vyzkoušejte si je sami doma.

Suroviny

  • 400 g hovězího​ masa, nasekaného ⁣na ​malé kousky
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku,​ nasekané
  • 1 paprika, nasekaná
  • 1 lžička mleté papriky
  • ½ lžičky kmínu
  • Špetka kajenského pepře
  • Sůl a ⁢pepř ⁤podle chuti
  • 400 g listového těsta
  • 1 vejce,⁣ rozšlehané

Postup

  1. Na pánvi osmažte hovězí maso dozlatova.
  2. Přidejte cibuli, česnek a papriku a⁤ restujte dalších pár⁢ minut.
  3. Přidejte mletou papriku, ​kmín, kajenský pepř, sůl⁣ a pepř.
  4. Nechejte maso ⁢vychladnout.
  5. Rozválejte listové těsto a vykrájejte kruhy.
  6. Na každý ⁣kruh dejte lžíci masa ⁤a ⁢složte těsto na půlku, ⁢stlačte‌ okraje vidličkou.
  7. Pomocí ​štětce ⁢potřete empanadu rozšlehaným vejcem.
  8. Položte empanady na plech a pečte v troubě předehřáté⁤ na 180°C dozlatova.