26. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Argentinské biftečky s chimichurri.
zdroj: Recepty 24/7

Argentinské⁢ biftečky s chimichurri jsou lahodné a chutné pokrm, který si zamilují ‌všichni ​milovníci argentinské ‌kuchyně.‍ Naše ​receptura vám krok za krokem ukáže, jak⁤ připravit perfektně ‍grilované biftečky pokapané osvěžujícím chimichurri omáčkou. Připravte si ⁣nezapomenutelnou argentinskou hostinu přímo z pohodlí​ vaší ⁢domácí kuchyně!

Suroviny

  • 4 kusy bifteků (cca 200g každý)
  • 2 stroužky⁢ česneku
  • šťáva⁣ z ⁣1 citronu
  • 1/2 šálku olivového⁢ oleje
  • 1/2 šálku čerstvé petrželky, nasekané
  • 1/4 šálku čerstvého koriandru, nasekaného
  • 1/4 ⁤šálku čerstvé máty, ​nasekané
  • 1/2​ červené cibule, ⁢nakrájené na ⁤drobné⁣ kousky
  • 1 ⁤čajová lžička mletého ⁣červeného​ pepře
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Smíchejte olivový ⁤olej, šťávu z⁤ citronu,⁢ mletý červený pepř, nasekaný ⁣česnek, petrželku,⁤ koriandr a máty v misce. Přidejte červenou ⁢cibuli ⁤a promíchejte. Chimichurri‌ omáčka je hotová.
  2. Ochucení ‌biftečky solí⁢ a pepřem a nechte je odpočinout asi 15‍ minut.
  3. Na ‌grilu ​si⁣ osmažte biftek podle vaší chuti (např. medium-rare, medium atd.).
  4. Hotové biftek posypte chimichurri omáčkou ⁣a podávejte ‍ihned s ⁢přílohou dle vašeho výběru.