19. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinská kuřecí empanada recept: Vyzkoušejte tuto lahodnou argentinskou variaci empanady s křupavým těstem a pikantní náplní z kuřecího masa, cibule a koření. Skvělá chuťová kombinace, která vás okouzlí na první ochutnání!
Suroviny
- 400g kuřecího masa nakrájeného na kostky
- 1 cibule nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 1 červená paprika nakrájená na malé kousky
- 1 lžička papriky
- 1/2 lžičky kmínu
- 1/2 lžičky chilli prášku
- sůl a pepř podle chuti
- 2 pláty listového těsta
Postup
- Na pánvi osmahněte cibuli a česnek, přidejte kuřecí maso a restujte, dokud maso není propečené.
- Přidejte papriku, papriku, kmín, chilli prášek, sůl a pepř a smažte asi 5 minut.
- Nechejte směs vychladnout.
- Rozkrojte listové těsto na menší čtverce.
- Na každý čtverec dejte lžíci nádivky s kuřecím masem a zatlačte okraje těsta vidličkou.
- Polejte empanady olejem a pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů, dokud nejsou zlatavé.
- Po upečení nechte empanadas chvíli vychladnout a podávejte teplé.