3. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinská koupele masa je lahodný recept, který vám přinese chuť pravé argentinské kuchyně přímo do vaší kuchyně. Pochoutejte se šťavnatým a kořeněným masem, které se nechá dusit v aromatické omáčce. Tento lahodný pokrm je skvělou volbou pro večeři s rodinou nebo přáteli. Sledujte recept a připravte si tento argentinský gastronomický zážitek.
Suroviny
- 1 kg hovězího masa (např. roštěnec nebo hovězí žebírka)
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 2 rajčata
- 2 lžičky sladké papriky
- 2 lžičky kmínu
- 2 lžičky soli
- 1 lžička mletého černého pepře
- 1/2 hrnku olivového oleje
- čerstvý petržel na ozdobu
Postup
- Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
- Papriky a rajčata omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na větší kousky.
- V hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej a osmažíme cibuli s česnekem dozlatova.
- Přidáme maso a restujeme ho do doby, než změní barvu ze všech stran.
- Přidáme papriky a rajčata, osolíme, opepříme, přisypeme sladkou papriku a kmín. Podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou asi 1-1,5 hodiny, dokud maso není měkké.
- Po uvaření pokrm posypeme nasekanou petrželí a můžeme podávat s rýží nebo bramborem.