6. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		 Nechte se okouzlit autentickou argentinskou kuchyní s naším receptem na empanadu s hovězím masem. Tato tradiční pochoutka láká svou chutí i vzhledem. Křehké těsto plné chuti, plněné šťavnatým hovězím masem, zeleninou a kořením, je skvělou volbou pro večerní svačinu nebo párty. Připravte si tento jednoduchý a lahodný recept a přeneste se do argentinských kulinářských zážitků.
Suroviny:
- 500 g hovězího masa
 - 1 cibule
 - 2 stroužky česneku
 - 1 červený paprika
 - 1 lžíce olivového oleje
 - 1 lžička mletého kmínu
 - 1 lžička mleté sladké papriky
 - sůl a pepř podle chuti
 - 500 g kynutého těsta na koláče
 - 1 vejce (na potření)
 
Postup:
- Maso nakrájíme na malé kostičky.
 - Cibuli a papriku nadrobno nakrájíme, česnek prolisujeme.
 - Na pánvi si rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli dozlatova.
 - Přidáme maso a mícháme, dokud nezezlátne z každé strany.
 - Přidáme papriku, česnek, kmín, sladkou papriku, sůl a pepř.
 - Mícháme a dusíme, dokud masa nezměkne a koření se propojí s ostatními surovinami.
 - Těsto rozdělíme na menší kousky a vyválíme je na tenké placky.
 - Na každou placku nasypeme na středě náplň z masa.
 - Okraje placky složíme do středu a vytvoříme poloměsíc.
 - Okraje dobře stiskneme, aby se nemaso ztratilo při pečení.
 - Hotové empanady přendáme na plech vyložený pečicím papírem.
 - Vejcem potřeme empanady z vrchu.
 - Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut, dokud nezískají zlatavou barvu.
 - Vychladlé empanady podáváme jako slaný předkrm nebo hlavní jídlo.
 

