17. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová
Argentinská asado s chimichurri
zdroj: Recepty 24/7

​ Argentinská asado s chimichurri‍ je​ tradiční argentinské jídlo, které⁢ si zamilujete! Šťavnaté a⁤ chutné kusy masa grilované na ohni⁤ spolu s osvěžujícím ‍chimichurri‍ omáčkou, která‌ dodá jídlu jedinečnou chuť​ a vůni. Vyzkoušejte tento recept a přenesete se⁢ do ‍argentinské kuchyně!

Suroviny

  • 1-2 kg masa‌ (hovězí, vepřové, ​jehněčí)
  • Sůl⁣ a⁣ pepr na dochucení
  • 1/2 šálku olivového oleje
  • 1/4 ‌šálku čerstvé citronové šťávy
  • 4 ​stroužky česneku, nasekané
  • 1/4 šálku nasekané čerstvé petržele
  • 1/4 šálku nasekané čerstvé koriandru
  • 1/4 šálku nasekané ⁢čerstvé mátové listy
  • 1/4 šálku nasekané čerstvé lístky oregana
  • 1/4 šálku červeného vinného ⁤octa
  • 1/2 čajové lžičky mleté papriky
  • 1/2 čajové lžičky červeného‍ pepře

Postup

  1. Smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, česnek, petržel, koriandr, máta, ‍oregano, ocet, papriku, pepř ⁣a sůl v ​misce.
  2. Natřete marinádu na maso a‌ nechte odpočívat v lednici minimálně 30 minut​ až přes noc.
  3. Zahřejte gril ‍na ​střední⁢ teplotu a ⁤grilujte⁢ maso podle‌ potřeby a ‌vašich preferencí (pro ⁢hovězí ‍doporučujeme medium-rare).
  4. Na​ závěr posypte maso ​čerstvou nasekanou petrželkou a nechte je ⁣ještě 5 minut odpočívat ⁤před⁤ podáváním.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *