17. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Argentinská asado s chimichurri je tradiční argentinské jídlo, které si zamilujete! Šťavnaté a chutné kusy masa grilované na ohni spolu s osvěžujícím chimichurri omáčkou, která dodá jídlu jedinečnou chuť a vůni. Vyzkoušejte tento recept a přenesete se do argentinské kuchyně!
Suroviny
- 1-2 kg masa (hovězí, vepřové, jehněčí)
- Sůl a pepr na dochucení
- 1/2 šálku olivového oleje
- 1/4 šálku čerstvé citronové šťávy
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 1/4 šálku nasekané čerstvé petržele
- 1/4 šálku nasekané čerstvé koriandru
- 1/4 šálku nasekané čerstvé mátové listy
- 1/4 šálku nasekané čerstvé lístky oregana
- 1/4 šálku červeného vinného octa
- 1/2 čajové lžičky mleté papriky
- 1/2 čajové lžičky červeného pepře
Postup
- Smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, česnek, petržel, koriandr, máta, oregano, ocet, papriku, pepř a sůl v misce.
- Natřete marinádu na maso a nechte odpočívat v lednici minimálně 30 minut až přes noc.
- Zahřejte gril na střední teplotu a grilujte maso podle potřeby a vašich preferencí (pro hovězí doporučujeme medium-rare).
- Na závěr posypte maso čerstvou nasekanou petrželkou a nechte je ještě 5 minut odpočívat před podáváním.

