10. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinský asado je tradiční grilované jídlo, které se připravuje v Argentině od nepaměti. Jedná se o kombinaci různých druhů masa, jako je hovězí, vepřové, kuřecí nebo ovčí maso, které se griluje na uhlí nebo dřevěném ohni. V tomto receptu vám ukážeme, jak připravit dokonalé argentinské asado jako místní mistři. Podívejte se na náš krok za krokem návod a připravte si nezapomenutelné argentinské grilování!
Suroviny
- 1-2 kg hovädzích, bravčových alebo kuračích mäsových kúskov
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- olivový olej
- citrónová šťava
- čerstvo nasekaná petržlenová vňať na posypanie
Postup
- Mäso dôkladne osušte a natriaďte soľou, korením, olivovým olejom a citrónovou šťavou. Nechajte marinovať minimálne 30 minút.
- Rozpáľte gril na uhlie alebo plyn a nechajte ho vyhoriť.
- Položte mäso na rozpálený gril a pečte ho s postupným obracaním, aby bolo pečené rovnomerne.
- Po upečení mäso vyberte z grilu a nechajte ho odpočívať aspoň 5 minút pred servírovaním.
- Posypte nakrájanou petržlenovou vňaťou a podávajte s čerstvým chlebom a zeleninovým šalátom.