8. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Arepa de choclo
zdroj: Recepty 24/7

⁤ Arepa de choclo je tradiční kolumbijské ​jídlo připravené z mletého ⁢kukuřičného těsta.​ Tato chuťově bohatá a lahodná placka⁢ je oblíbená pro svou jednoduchou přípravu a vynikající chuť. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si ⁢lahodnou kolumbijskou specialitu doma!

Suroviny

  • 2⁢ šálky kukuřičné ⁤mouky
  • 1 šálek ​mletého kukuřice
  • 1 šálek mléka
  • 1 šálek​ vody
  • 1 ​lžička soli
  • 1 lžíce cukru
  • 2 ⁤lžíce másla
  • olej na‍ smažení

Postup

  1. V misce smíchejte kukuřičnou ​mouku, mletou kukuřici, sůl a ‌cukr.
  2. Pomalu přilijte ​mléko a vodu a zamíchejte, dokud ‍nedostanete hladké těsto.
  3. Přidejte máslo a důkladně⁣ promíchejte.
  4. Těsto‌ nechte odpočinout asi 15 minut.
  5. Formujte těsto⁤ do placků a smažte na ⁢rozpálené pánvi s trochou oleje z obou stran, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
  6. Hotové arepy de choclo⁢ podávejte teplé s máslem nebo sýrem.