8. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Arepa de choclo je tradiční kolumbijské jídlo připravené z mletého kukuřičného těsta. Tato chuťově bohatá a lahodná placka je oblíbená pro svou jednoduchou přípravu a vynikající chuť. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si lahodnou kolumbijskou specialitu doma!
Suroviny
- 2 šálky kukuřičné mouky
- 1 šálek mletého kukuřice
- 1 šálek mléka
- 1 šálek vody
- 1 lžička soli
- 1 lžíce cukru
- 2 lžíce másla
- olej na smažení
Postup
- V misce smíchejte kukuřičnou mouku, mletou kukuřici, sůl a cukr.
- Pomalu přilijte mléko a vodu a zamíchejte, dokud nedostanete hladké těsto.
- Přidejte máslo a důkladně promíchejte.
- Těsto nechte odpočinout asi 15 minut.
- Formujte těsto do placků a smažte na rozpálené pánvi s trochou oleje z obou stran, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
- Hotové arepy de choclo podávejte teplé s máslem nebo sýrem.