28. 10. 2025
Autor: Olga Vařilová
Americký cheesecake s jahodami
zdroj: Recepty 24/7


Chcete si udělat radost americkým ⁤cheesecakem ⁤s jahodami? Podívejte‍ se na ⁣náš jednoduchý recept, ‌připravený​ s ‍láskou. Tento bohatý​ a krémový dezert s ⁢chutí jahod vás zaručeně nadchne.⁤ Krok ⁣za krokem vám ukážeme, jak připravit dokonalý ‍americký cheesecake. Neodolatelně ⁤lahodný cheesecake s jahodami čeká jen‍ na ⁤vás! ‍

Americký ​cheesecake s ‍jahodami je vynikající‍ a nezapomenutelný dezert, který je známý po celém světě. ⁣Tento výtečný dort je kombinací lahodné tučné smetany,​ cukru, citronu, vanilkového extraktu a ⁣jahod. ‍Recept ​je poměrně⁣ jednoduchý​ a jakmile si ho zkusíte, určitě ⁣si zamilujete ⁣jeho⁣ krémovou texturu a osvěžující chuť jahod. Připravte si tento recept pro vaši rodinu ⁣a přátelé a určitě ​si ‍získáte jejich obdiv.

Suroviny

Pro krustu⁣ budete potřebovat:

  • 200 g digestive sušenek
  • 100⁤ g roztaveného másla
  • hromada jahod

Pro náplň budete potřebovat:

  • 500 g měkkého tvarohu
  • 1⁤ šálek smetany ke ‌šlehání
  • 150 g cukru
  • 60 g mouky
  • 2 lžíce vanilkového ⁣extraktu
  • 4 velké⁢ vejce
  • Šťáva z půlky citronu

Pro hotový výrobek budete potřebovat:

  • Jahodový sirup nebo jahodový džem pro posypání
  • Fresh⁣ jahody pro dekoraci

Postup

Předehřejte troubu na⁢ 170 stupňů Celsia. Tvaroh ⁢by měl být na pokojové teplotě, aby se dobře mísil s ostatními ingrediencemi a ​vytvořil hladkou, krémovou texturu.

První ⁢krok je příprava⁤ krusty. digestive ⁣sušenky rozdrtíte v mixéru na jemnou⁢ moučku. Poté přidejte roztavené máslo a⁤ promíchejte,⁢ až se vše dobře spojí. Tuto směs potom stlačíte⁢ do ​dna formy na ‌dort‍ a vložíte do lednice, aby vychladla a ztuhla.

Dále se⁤ pustíme ⁤do přípravy náplně. Do⁤ velké mísy vložíte měkký tvaroh a přidejte smetanu, cukr, mouku, vanilkový extrakt, ⁢vejce‌ a citronovou šťávu.Míchejte‍ dohladka.

Vlijte náplň na připravenou krustu a vložte formu do‍ pečícího plechu. Naplňte plech vodou‌ na výšku​ poloviny formy s cheesecakem. Tímto způsobem vytvoříte parní lázeň, ​která zajišťuje, že cheesecake bude pečený rovnoměrně⁢ a nebude praskat.

Pečte ‍asi 50 minut, až bude‌ cheesecake pevný⁤ na dotek a lehce zlatý⁣ na vrcholu. Nechte ho vychladnout ⁢v⁣ troubě,‍ poté ho dejte ⁤do lednice na nejméně⁢ 4 hodiny nebo přes noc.

Před podáváním nalijte na cheesecake jahodový sirup‍ nebo džem a ozdobte čerstvými jahodami.

konečný výsledek je krásný a⁤ chutný dezert,​ který je ideální pro⁤ jakoukoli příležitost. Pokud jste ‍milovníkem cheesecake, tento recept je ⁢určitě pro vás. Není‍ těžké ho ​udělat ⁤a jeho krémová,⁤ bohatá⁢ chuť je neodolatelná. Užijte si přípravu⁢ tohoto receptu a především užijte si⁤ fantastickou chuť⁣ tohoto amerického cheesecake ⁢s jahodami!




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář