24. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Aloo gobi masálová
zdroj: Recepty 24/7

Aloo gobi masala je ‌tradiční indické‌ jídlo plné exotických⁣ chutí a aromatických koření. Tato veganská a‍ bezlepková ⁤pochoutka je připravena ⁤z čerstvého květáku a‌ brambor, vařených v bohaté směsi koření, ⁢jako⁣ je kurkuma,​ koriandr a kumin. Vychutnejte ⁢si toto husté, sladkokyselé jídlo ⁢s rýží nebo plackami naan pro skvělý ‍zážitek⁣ z indické kuchyně.

Suroviny

  • 1 velká brambora, ⁢nakrájená na malé kousky
  • 1⁣ malá hlávka květáku, ⁢rozdělená na růžičky
  • 1‍ cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, ‌nasekané
  • 1 čajová lžička kurkumy
  • 1⁤ čajová lžička mletého koriandru
  • 1 čajová lžička mleté cuminu
  • 1 čajová lžička mletého​ červeného papriky
  • 1 čajová lžička ⁢garam ⁤masala koření
  • 1 polévková lžíce oleje
  • Sůl podle chuti
  • Čerstvý‍ koriandr na ozdobení

Postup

  1. Na pánvi zahřejte olej a osmažte cibuli a ⁣česnek, ‍dokud nezezlátnou.
  2. Přidejte kurkumu, mletý koriandr, cumin, červenou‍ papriku a⁣ garam masalu. Směs promíchejte a nechejte osmahat asi minutu, dokud se všechny⁣ koření sloučí.
  3. Přidejte brambory a květák. Dobře‌ promíchejte, aby‌ se ⁣koření rovnoměrně‍ rozložilo na⁤ zelenině.
  4. Přidejte trochu vody a zakryjte pokličkou. Nechte vařit na středním ohni asi 15-20 ​minut, ‌dokud se brambory a květák neudělají.
  5. Případně dochuťte solí⁣ a ⁤ozdobte čerstvým koriandrem.
  6. Servírujte ​s rýží nebo ⁢naan⁣ chlebem.