
Potěšte své chuťové buňky tímto exotickým receptem na pikantní krevetový bobó s maniokem. Tento tradiční brazilský pokrm, plný chuti a vůní, je ideální pro milovníky mořských plodů a pikantního jídla. Náš recept je snadno srozumitelný a poskytne vám všechny informace,jak připravit tento jedinečný jídlo krok za krokem.
Suroviny
- 500 gramů krevet
- 2 velké cibule
- 5 stroužků česneku
- 1 pálivá paprika
- 1 velká zelená paprika
- 3 rajčata
- 1 lžíce olivového oleje
- 250 ml bílého vývaru
- 2 lžíce rajčatové pasty
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička kari koření
- 500 gramů manioku
- Sůl a čerstvě mletý pepř dle chuti
- Hrst čerstvé petržele
Postup
Začneme přípravou krevet.Pokud jsou mražené, nejprve je rozmrazíme a necháme okapat. Následně je osolíme, opepříme a necháme odležet na chladném místě.
Připravíme si zeleninu. Cibuli, česnek a pálivou papriku nakrájíme na drobno. Zelenou papriku a rajčata naopak na větší kousky. Maniok oloupeme, odstraníme střední vláknitou část a nakrájíme na menší kousky.
Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a na něm nejprve zesklovatíme cibuli s česnekem. Když je cibule skleněná, přidáme nadrobno nakrájenou pálivou papriku.
Poté do pánve přidáme maniok a osmahneme ho z obou stran. Když je maniok zlatohnědý, přisypeme zelenou papriku a rajčata. Chvíli restujeme, aby zelenina pustila šťávu.
Nyní je na řadě přidání rajčatové pasty, sladké papriky a kari koření.Všechno důkladně promícháme.Jídlo zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Vaříme na středním ohni, dokud se maniok úplně nezměkne.
Nakonec přidáme krevety a necháme je v jídle prohřát. Pokud již byly předtím uvařené, stačí jen pár minut, jinak je necháme v bobó až do jejich úplného propečení. Do hotového jídla vmícháme nasekanou petržel a necháme chvíli prolnout chutě.
Krevetový bobó s maniokem je hotový a my ho můžeme servírovat. podává se tradičně s rýží. Případně můžeme připravit i jinou přílohu dle vlastní chuti. toto jídlo je díky své pikantnosti velmi oblíbené zejména v chladnějších měsících.



