
Vyzkoušejte tradiční korejské jídlo Kimchi s tofu připravené dle autentického receptu. Překvapte své chuťové buňky neobvyklou kombinací chutí a kvasené zeleniny. Domácí Kimchi je zdravé a chutné!
Kimchi a tofu jsou dvě základní složky korejské kuchyně. Kimchi dodává přípravě speciální chuť a vůni, zatímco tofu je vynikajícím zdrojem proteinů. Tento recept kombinuje obě ingredience v jednoduchém, ale chutném jídle, které můžete připravit doma. Je to dokonalá kombinace pálivosti kimchi a jemnosti tofu, kterou si při výrobu můžete upravit podle svých chutí.
Suroviny
- 1 balení tofu (cca 300 g)
 - 2 šálky kimchi (asi 500 g)
 - 1 lžička sezamového oleje
 - 2 lžičky sójové omáčky
 - 1 lžička chilli vloček (nebo podle chuti)
 - 1 lžíce sezamových semínek
 - 1 malá cibule
 - 2 stroužky česneku
 - 2 lžíce rostlinného oleje
 - 1 lžička jemně nasekaného čerstvého zázvoru
 - 2 cibulky (jen zelená část)
 
Postup
- Nejprve si připravte tofu. Otevřete balení, vyjměte tofu a nechte ho odtéct. Poté ho nakrájejte na malé kostky o velikosti asi 1 cm.
 - Na pánvi rozpalte 1 lžíci rostlinného oleje a tofu smažte do zlatova. Snažte se tofu míchat co nejméně, aby se nerozbilo. Tofu odložte stranou.
 - Na stejné pánvi přidejte zbývající lžíci oleje. Přidejte nasekanou cibuli a česnek a restujte je, dokud nejsou měkké a voňavé.Přidejte lžičku nasekaného čerstvého zázvoru a restujte dalších 30 sekund.
 - Přidejte kimchi a chilli vločky. Směs vařte na středním plameni a míchejte, dokud kimchi nezačne být měkké a trochu se nerozpadne. Můžete přidat trochu vody, pokud se vám zdá, že je směs příliš suchá.
 - Přidejte už hotové tofu, sójovou omáčku a sezamový olej. Dobře promíchejte,aby se všechny přísady spojily a tofu se obalilo v omáčce.Vařte dalších 5 minut, abyste tofu propustili chutí.
 - Na závěr přidejte sezamová semínka a nakrájenou zelenou část cibulky.Všechno důkladně promíchejte a potom můžete podávat.
 
S podáváním si můžete také trochu pohrát. Toto jídlo můžete podávat samotné, ale můžete ho také podat s horkou rýží nebo třeba s nudlemi. Jakmile máte základ, můžete si s doplňky opravdu vyhrát podle své chuti.
Měli byste však vědět,že kimchi je dost pikantní,takže pokud nejste zvyklí na ostré jídlo,začněte s menším množstvím a postupně ho zvyšujte,jak si zvyknete na chuť.
Užijte si tuto lahodnou kombinaci základních korejských ingrediencí v receptu,který je jednoduchý,chutný a plný výživy. Připravte si korejské kimchi s tofu hned dnes a objevte nové chutě. Doufejme, že vám tento recept přinese trochu korejské kultury přímo k vám domů. Dobrou chuť!


