
Užijte si autentické italské jídlo s tímto receptem na Penne alla napoletana s bazalkou.Snadno připravitelné těstoviny v lahodné rajčatové omáčce, ochucené čerstvou bazalkou a sýrem. Perfektní pro večeři nebo oběd! V tomto příspěvku se budeme zabývat přípravou tradiční italské kuchyně – Penne alla napoletana s bazalkou. Tato pokrm je velmi oblíbený pro svou jednoduchou přípravu a velmi intenzivní chuť. Tento recept je skvělý pro každodenní vaření nebo i pro speciální příležitosti. Pojďme si ukázat, jak na to.
Suroviny
- 500g penne těstovin
- 400g nasekaných rajčat v plechovce
- 2 stroužky česneku
- 1 červená cibule
- 2 lžičky oregana
- 2 lžíce olivového oleje
- hrst čerstvé bazalky
- 200g mozzarelly
- sůl a pepř podle chuti
Suroviny pro tento recept jsou velmi jednoduché a nevyžadují žádné speciální ingredience. Většinu těchto surovin najdete pravděpodobně už ve své spíži.
Postup
- Nejprve si na olivovém oleji orestujeme nasekanou cibuli a česnek dozlatova.
- Poté přidáme nasekaná rajčata a oregano. Osolíme a opepříme podle chuti. Tuto směs necháme na mírném ohni dusit cca 20 minut.
- Mezitím si v osolené vodě uvaříme těstoviny penne podle návodu na obalu. Hotové těstoviny scedíme.
- Do omáčky přidáme na malé kousky natrhanou mozzarellu a jemně promícháme,dokud se sýr úplně nerozpustí.
- Do hotové omáčky vmícháme uvařené těstoviny a ještě jednou dobře promícháme, abychom se ujistili, že jsou těstoviny ve omáčce rovnoměrně rozložené.
- Jako poslední krok nakonec do těstovin přidáme čerstvou bazalku. Doporučujeme bazalku přidat až na konci vaření, aby si zachovala svou vůni a chuť.
A to je vše! Nyní máme hotové delikátní Penne alla napoletana s bazalkou. Jak vidíte, tato receptura je velmi jednoduchá a rychlá.Pokud máte rádi italskou kuchyni, tento recept je určitě pro vás.Těstoviny podáváme horké. K tomuto pokrmu se velmi dobře hodí červené víno a čerstvý chléb. Také můžete těstoviny posypat ještě trochou parmazánu pro ještě bohatší chuť.
Doufáme, že jste si tento recept užili a že vás bude inspirovat k vaření.Pamatujte, vaření je umění a nebojte se experimentovat a přizpůsobovat recepty svým představám. Dobrou chuť!
V příštích receptech se podíváme na další skvělé pokrmy z italské kuchyně. Od risotta až po tiramisu, italská kuchyně má tolik skvělých pokrmů, které si můžeme vychutnat. Buon appetito!

