22. 9. 2025
Autor: Olga Vařilová
Těstoviny alla Carbonara s bazalkou
zdroj: Recepty 24/7


Vyzkoušejte náš recept na ⁣tradiční italské těstoviny alla Carbonara s ⁣bazalkou. Jednoduchý krok za krokem návod,‌ který vás naučí připravit⁣ autentickou Carbonaru v pohodlí vašeho‌ domova. Užijte⁤ si ⁣chuť ‌Itálie na svém talíři!

Těstoviny ‌alla Carbonara jsou legendární italskou specialitou, která získala hromadu příznivců po celém světě. Základem je ⁢kvalitní suroviny a správný poměr mezi nimi. Tento recept se snaží zachovat⁤ tradiční podobu pokrmu, ale‌ přidává svěží bazalku pro exkluzivní závěr.

Suroviny

  • 200g spaghetti
  • 100g Pancetty, nepříliš ⁤na kostičky
  • 2 ‌velké vejce
  • 1/2⁤ šálku strouhaného Pecorino Romano sýra
  • 1/2 šálku strouhaného Parmigiano Reggiano‌ sýra
  • Freshly mletý černý pepř
  • Soli na vaši‍ chut‘
  • Gřábne čerstvé bazalky

V‌ tipu, co se​ týče čerstvé bazalky, ‍bude záležet na vašem vkusu, kolik do Carbonary přidáte. Je ⁤to osobní⁣ preferencí, ale jádrem ‍celého rejstříku je, aby se jednotlivé chutě‌ neztrácejí, ale spolu harmonicky vyznívají.

Postup

  1. Spaghettini povařte podle⁢ pokynů na ​obalu,ale odečtěte 2 minuty od doporučené vaření.Budete je dokončovat v pánvi. Nezapomeňte si trochu ⁢vody z těstovin ponechat na později.
  2. Pancetta ‌by měla být ​na malé ‌kostičky. Rozehřejte pánev na středně vysokou teplotu a začněte ji vyprážet. Po 7​ minutách by měla být‍ krásně křupavá. Pancettu‍ vyjměte​ lžící s ⁣dírkami a‍ nechte odstát.
  3. Vejce rozmíchejte ve velké míse. Přidejte sýry a hodně černého pepře. Míchání⁢ by mělo být⁤ energické, abyste⁢ získali⁤ hladkou emulzi.
  4. Přidejte křupavou pancettu a trochu bazalky. Bazalka by měla být krásně čerstvá a ⁣nasekaná na tenké proužky.
  5. Vezměte si trochu vody z vaření ⁤těstovin‌ a přidejte do směsi. Tím‍ se stane emulze krásně hedvábnou.
  6. Těstoviny scedíme a⁤ přidáme do pánve. Přidejte emulzi a působivě promíchejte. Cílem​ je, aby⁤ se těstoviny obložily krémovou omáčkou. Pokud ⁤je příliš hustá, přidejte trochu vody z těstovin.
  7. Hotové těstoviny podávejte okamžitě. Přidejte nasekanou bazalku⁢ a strouhaný sýr. Užijte si svou křupavou, ‌krémovou, lahodnou Carbonaru ⁣s bazalkou!

Carbonara je skvělé jídlo, protože je tak‌ jednoduché⁣ na ​přípravu a⁢ přesto ‌nabízí​ hloubku a složitost chutí, které jí ‍dělají tak speciální. Čerstvá bazalka je skvělým doplňkem, který přináší svěží nádech, ⁣a stará ‍se o⁢ to, aby se Carbonara nestala příliš ‍těžkou. ‌Snad ‍se vám tento ​recept líbí a budete ho vařit pro sebe a své blízké ‍mnohokrát. Buon‌ appetito!




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář