
Vyzkoušejte náš recept na tradiční italské těstoviny alla Carbonara s bazalkou. Jednoduchý krok za krokem návod, který vás naučí připravit autentickou Carbonaru v pohodlí vašeho domova. Užijte si chuť Itálie na svém talíři!
Těstoviny alla Carbonara jsou legendární italskou specialitou, která získala hromadu příznivců po celém světě. Základem je kvalitní suroviny a správný poměr mezi nimi. Tento recept se snaží zachovat tradiční podobu pokrmu, ale přidává svěží bazalku pro exkluzivní závěr.
Suroviny
- 200g spaghetti
- 100g Pancetty, nepříliš na kostičky
- 2 velké vejce
- 1/2 šálku strouhaného Pecorino Romano sýra
- 1/2 šálku strouhaného Parmigiano Reggiano sýra
- Freshly mletý černý pepř
- Soli na vaši chut‘
- Gřábne čerstvé bazalky
V tipu, co se týče čerstvé bazalky, bude záležet na vašem vkusu, kolik do Carbonary přidáte. Je to osobní preferencí, ale jádrem celého rejstříku je, aby se jednotlivé chutě neztrácejí, ale spolu harmonicky vyznívají.
Postup
- Spaghettini povařte podle pokynů na obalu,ale odečtěte 2 minuty od doporučené vaření.Budete je dokončovat v pánvi. Nezapomeňte si trochu vody z těstovin ponechat na později.
- Pancetta by měla být na malé kostičky. Rozehřejte pánev na středně vysokou teplotu a začněte ji vyprážet. Po 7 minutách by měla být krásně křupavá. Pancettu vyjměte lžící s dírkami a nechte odstát.
- Vejce rozmíchejte ve velké míse. Přidejte sýry a hodně černého pepře. Míchání by mělo být energické, abyste získali hladkou emulzi.
- Přidejte křupavou pancettu a trochu bazalky. Bazalka by měla být krásně čerstvá a nasekaná na tenké proužky.
- Vezměte si trochu vody z vaření těstovin a přidejte do směsi. Tím se stane emulze krásně hedvábnou.
- Těstoviny scedíme a přidáme do pánve. Přidejte emulzi a působivě promíchejte. Cílem je, aby se těstoviny obložily krémovou omáčkou. Pokud je příliš hustá, přidejte trochu vody z těstovin.
- Hotové těstoviny podávejte okamžitě. Přidejte nasekanou bazalku a strouhaný sýr. Užijte si svou křupavou, krémovou, lahodnou Carbonaru s bazalkou!
Carbonara je skvělé jídlo, protože je tak jednoduché na přípravu a přesto nabízí hloubku a složitost chutí, které jí dělají tak speciální. Čerstvá bazalka je skvělým doplňkem, který přináší svěží nádech, a stará se o to, aby se Carbonara nestala příliš těžkou. Snad se vám tento recept líbí a budete ho vařit pro sebe a své blízké mnohokrát. Buon appetito!

