
Vyzkoušejte náš recept na domácí ravioli s máslovou omáčkou. S našimi krokovými pokyny si připravíte tradiční italské ravioli plněné sýrem a podávané s bohatou máslovou omáčkou až v pohodlí domova. Recept Ravioli s máslovou omáčkou – skvělý tip na víkendový oběd či večeři.Nejdříve začneme se seznamem potřebných ingrediencí.
suroviny
- Pro těsto na ravioli:
- 3 šálky mouky
- 3 vejce
- 1 lžička soli
- 1/2 šálku vody
- Pro náplň:
- 2 šálky ricotty nebo mascarpone
- 1/2 šálku nastrouhaného parmazánu
- Sůl a pepř podle chuti
- Pro máslovou omáčku:
- 1 šálek másla
- 4 stroužky česneku
- Špetka soli
- 1/4 šálku nasekané petrželky
Po přípravě všech surovin se pustíme do vaření.
Postup
začneme přípravou těsta. Ve velké míse smícháme mouku, vejce, sůl a vodu. Když se těsto začně formovat, přesuneme ho na moukou poprášený povrch a hněteme asi 10 minut, dokud není hladké a pružné. Pak těsto zakryjeme a necháme odpočívat asi půl hodiny.
Mezitím se připraví náplň.V míse smícháme ricottu (nebo mascarpone), parmezán, sůl a pepř. Náplň dáme do lednic, dokud nebude těsto připravené.
Odpočaté těsto rozválíme na tenký plát. Vytvoříme malé kruhy (například pomocí skleničky) a do středu každého dáme lžičku náplně. Poté kruhy složíme na půl a okraje stlačíme vidličkou, abychom vytvořili ravioli.
V hrnci s vodou a solí uvaříme ravioli.Voda by měla vařit,než ravioli vložíme do hrnce. Vaříme je asi 3-5 minut nebo dokud neplovou na hladině. Poté je vyjmeme a necháme odkapat.
Nyní se pustíme do přípravy omáčky. V pánvi rozpustíme máslo a přidáme stroužky česneku.Když česnek začne vonět, přidáme špetku soli a nasekanou petrželku. Tuto omáčku poté přelijeme přes hotové ravioli.
Ravioli s máslovou omáčkou jsou připravené k podávání. Jsou vynikající samotné nebo jako příloha k masu nebo rybě. Tento recept na ravioli s máslovou omáčkou je jednoduchý a rychlý,takže si můžete vychutnat autentickou italskou kuchyni i v pohodlí svého domova.Dobrou chuť!

