
Vyzkoušejte naši lákavou recepturu na argentinský steak s grilovanou zeleninou. Dopřejte si chuťový zážitek s kusům hovězího masa opékaného na grilu podle tradiční argentinské metody. Recept je bohatě popsaný, jednoduchý a rychlý. Včetně tipů na marinádu a servírování.
Argentina je známá svou vynikající hovězí masem a ne nadarmo je zemí s jednou z nejvyšších spotřeb hovězího masa na světě. Argentinský steak je tak vysoko ceněn nejen pro svou kvalitu masa, ale také kvůli svému specifickému způsobu přípravy, který výrazně zvyšuje chuťové vlastnosti masa. K argentinskému steakům skvěle ladí grilovaná zelenina, která dovršuje celkovou chutnou kompozici.
Suroviny
- 2 kusy hovězího steak ze svíčkové 300 gramů
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mleté papriky
- sůl, pepř
- 2 mrkve
- 2 cukety
- 2 paprikové kapie
- 1 balení cherry rajčat
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 1 svazek petrželky
- 1 citrón
postup
Steaky omyjeme, osušíme a nakrájíme na 2 cm silné plátky. Poté je osolíme a opepříme. Smícháme olivový olej s prolisovaným česnekem a mletou paprikou. Touto marinádou potřeme steaky ze všech stran a necháme alespoň hodinu odležet.
Zatímco maso odleží, připravíme zeleninu.Mrkev, cuketu a papriky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. cherry rajčata omyjeme a necháme celé. Zeleninu potřeme olivovým olejem a posypeme solí a pepřem.
Připravíme si gril. Když je gril rozpálený, postupně na něm opečeme steaky a zeleninu. Steak grilujeme podle preferované doneness, pro medium rare zhruba 3 minuty z každé strany. Zeleninu grilujeme dokud není měkká a nezíská krásnou zlatavou barvu.
Když je maso grilované, necháme ho ještě chvíli odpočívat, aby šťávy mohly do masa zpět proniknout. Mezitím připravíme jednoduchou omáčku. Smícháme zbylý olivový olej s vinným octem, sekanou petrželkou, šťávou z citrónu, solí a pepřem.
Grilovaný steak podáváme s grilovanou zeleninou, kterou pokapeme naší petrželkovou omáčkou.Podáváme hned po přípravě, kdy je jídlo stále teplé. Tento recept je skvělým výchozím bodem pro experimenty s dalšími druhy masa a zeleniny, podle toho, co máte rádi. Ať už ho však připravíte jakkoli, argentinský steak s grilovanou zeleninou je jídlo, které potěší nejen všechny milovníky masa, ale i ty, kdo mají rádi zdravou a chutnou stravu.

