19. 9. 2025
Autor: Olga Vařilová
Argentinský steak s grilovanou zeleninou
zdroj: Recepty 24/7


Vyzkoušejte naši lákavou recepturu na argentinský steak s⁤ grilovanou zeleninou. Dopřejte si chuťový zážitek s kusům⁢ hovězího masa opékaného na grilu podle⁣ tradiční argentinské​ metody.⁤ Recept je bohatě popsaný, jednoduchý a ⁢rychlý. Včetně tipů na⁤ marinádu a⁢ servírování.

Argentina je ⁤známá ⁤svou vynikající hovězí masem ⁣a ne nadarmo je‌ zemí s jednou z nejvyšších ⁣spotřeb hovězího masa na ⁤světě. Argentinský steak je tak ‌vysoko⁢ ceněn nejen ‍pro svou kvalitu masa,‌ ale také ⁤kvůli svému specifickému způsobu ‌přípravy, který výrazně zvyšuje chuťové vlastnosti masa. K argentinskému steakům skvěle ladí grilovaná ​zelenina,‌ která dovršuje celkovou chutnou kompozici.

Suroviny

  • 2 kusy hovězího steak ze svíčkové 300 ​gramů
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička mleté papriky
  • sůl, pepř
  • 2 mrkve
  • 2 cukety
  • 2 paprikové⁤ kapie
  • 1 balení cherry rajčat
  • 2 lžíce bílého vinného⁤ octa
  • 1 svazek petrželky
  • 1 citrón

postup

Steaky omyjeme, osušíme a nakrájíme na ⁤2 cm silné plátky. Poté je osolíme a opepříme. ​Smícháme olivový olej s⁣ prolisovaným česnekem a mletou paprikou.​ Touto⁣ marinádou⁤ potřeme steaky ze všech stran a⁤ necháme alespoň ⁤hodinu odležet.

Zatímco maso odleží, připravíme zeleninu.Mrkev, ⁣cuketu a papriky omyjeme a ‍nakrájíme ‌na tenké plátky. cherry ⁢rajčata omyjeme a necháme celé. Zeleninu potřeme olivovým olejem a⁤ posypeme solí a pepřem.

Připravíme si gril. Když je gril rozpálený, postupně ‍na ‌něm opečeme steaky⁤ a zeleninu.⁢ Steak grilujeme podle preferované doneness, pro ‌medium rare ‌zhruba 3 minuty z každé ‌strany. Zeleninu grilujeme dokud není měkká ‍a nezíská krásnou⁤ zlatavou barvu.

Když‌ je maso grilované, necháme ho ještě chvíli odpočívat, aby šťávy mohly do masa zpět ​proniknout. Mezitím připravíme jednoduchou omáčku. Smícháme zbylý ‍olivový olej s ‌vinným octem, sekanou petrželkou, šťávou z ‌citrónu, solí a pepřem.

Grilovaný steak podáváme s grilovanou zeleninou, kterou pokapeme naší petrželkovou omáčkou.Podáváme hned po přípravě, kdy je‌ jídlo stále teplé. Tento recept je skvělým výchozím bodem pro experimenty‌ s dalšími ‌druhy masa ⁣a ⁤zeleniny, podle toho, co⁤ máte rádi. ​Ať ⁣už ho však připravíte jakkoli, argentinský steak s grilovanou zeleninou je jídlo, které potěší nejen všechny milovníky‌ masa, ale i ty, ⁢kdo mají rádi zdravou a chutnou stravu.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář