
Připravte si výborný argentinský hovězí steak s empanadas pomocí našeho receptu. Krok za krokem vám ukáže, jak připravit oblíbený jídlo z argentiny v domácích podmínkách.Skvělá volba pro romantickou večeři nebo párty s přáteli. Věříme, že si pochutnáte!
Suroviny
- 2 hovězí steaky
- Sůl a pepř
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- Pro empanadas –
- 250 g hladké mouky
- 1 vejce
- 50 g másla
- lžíce vody
- sůl
- Pro náplň do empanadas –
- 300 g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- sůl, pepř, paprika, oregano
Postup
Nejprve si připravte steaky. Očistěte je a osušte. Poté je z obou stran osolte a opepřete.Oloupaný česnek nakrájejte na plátky a rozmačkejte. V pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte česnek.Jakmile česnek zezlátne, vyjměte ho a na oleji orestujte steaky z obou stran. Steaky pak vložte do předehřáté trouby na 180 stupňů a nechte je dopéct do požadovaného stupně propečení.
Zatímco se steak peče, můžete se pustit do přípravy empanadas. Mouku,máslo,vejce,špetku soli a vodu zpracujte v těsto. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte odležet v lednici.
Pro náplň,na drobně pokrájenou cibuli a česnek přidejte hovězí maso nakrájené na malé kousky a papriku nakrájenou na malé kostičky. Vše osolte,opepřete,přidejte papriku a oregano a směs nechte na mírném ohni podusit.
Odleželé těsto vyválejte na plát o tloušťce cca 3 mm a vykrájejte kolečka o průměru 8 cm.Na jednu stranu koleček nanesete lžíci připravené náplně a druhou polovinou překryjete. Okraje pevně stiskněte a všechny empanadas položte na plech vyložený pečicím papírem. Empanadas potřete rozšlehaným vejcem a pečte při 180 °C do zlatohněda cca 20 minut.
Nyní by měly být steaky hotové. Vyjměte je z trouby a nechte je ještě chvíli odpočívat, aby se šťávy v mase ustálily. Servírujte je spolu s horkými empanadas a podle chuti přidejte zeleninový salát.
Argentinský hovězí steak s empanadas je náročnější na přípravu, ale výsledek stojí za to. Kombinace křehkého masa s pikantním plněním je neodolatelná. Toto jídlo je ideální pro speciální příležitosti nebo když chcete překvapit své hosty. Toto jídlo je skvělým způsobem, jak přinést kus Argentiny do vaší kuchyně.

