
Užijte si tradiční italský recept na těstoviny carbonara, připravený s křupavou parmskou šunkou. Perfektní volba pro rychlý a chutný oběd či večeři. Krok za krokem vám ukážeme, jak na to.
Těstoviny carbonara s parmskou šunkou jsou klasickým italským jídlem, které je milováno po celém světě.Tento recept nabízí jednoduchou a rychlou metodu přípravy tohoto oblíbeného jídla. Připravte se na to, že budete chtít tento recept opakovat znovu a znovu!
Cílem tohoto receptu je představit vám italskou kuchyni v její nejčistší formě. Těstoviny carbonara s parmskou šunkou jsou klasika, kterou by měl umět připravit každý kulinář. tato verze je připravená s těstovinami dlouhého typu, jako jsou spaghetti nebo linguine, a s použitím parmazánu a kvalitní parmské šunky, která dodává jídlu výjimečný charakter. Pro vytvoření krémové omáčky se používají jen žloutky, které jsou promíchány s čerstvě strouhaným parmazánem a čerstvě mletým černým pepřem.
Suroviny
- 200 g dlouhých těstovin (spaghetti nebo linguine)
- 100 g parmské šunky
- 50 g parmazánu
- 2 velké vejce
- Čerstvě mletý černý pepř
- Sůl
Nezapomeňte, že kvalita surovin je klíčová pro chuť tohoto jídla. Pokud je to možné, vyberte si šunku a sýr přímo z Itálie.
Postup
- Vejce rozklepněte a oddělte žloutky. Do misky přidejte nastrouhaný parmazán, žloutky a čerstvě mletý černý pepř. Směs důkladně promíchejte a odložte stranou.
- Na vařečce si připravte velký hrnec s vodou a sůl. Jakmile voda začne vřít, přidejte těstoviny a vařte dle instrukcí na balení.Těstoviny by měly být „al dente“, což znamená, že by měly zůstat trochu tvrdé na skus.
- Zatím si na pánvi připravte parmskou šunku. Pánev předehřejte na střední teplotu a přidejte šunku nakrájenou na tenké proužky. Šunku opečte dozlatova,ale dávejte pozor,aby nespálila.
- Když jsou těstoviny hotové, vodu nevylévejte! odložte si asi půl hrnku vody z těstovin a pak je scedíte.Vrátíte je zpět do hrnce a smícháte je s opečenou šunkou.
- Nakonec přidejte směs žloutků a parmazánu a dobře promíchejte. Omáčka by měla být krémová a dobře se vázat na těstoviny. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody z těstovin, kterou jste si odložili. Okamžitě podávejte s dalším extra nastrouhaným parmazánem a čerstvě mletým černým pepřem na vrchu.
Výsledkem by měla být směs, která je krásně krémová, ale ne příliš těžká. Každý kus těstovin by měl být pokrytý omáčkou a každý sousto by mělo být plné chutí.
Těstoviny carbonara s parmskou šunkou jsou skvělým jídlem pro večeři, ale jsou také vhodné na speciální příležitosti. Jsou to jídlo,které je rychlé a snadné na přípravu,přitom však nabízí úchvatné chutě a textury,které potěší každého gurmána.
Užijte si tento recept a těšte se na chutě Itálie přímo u vás doma.

