
Vyzkoušejte náš recept na tagliatelle s pestem a mozzarellou.Snadný recept, se šťavnatými těstovinami zalitými bohatým pestem a topeným sýrem mozzarella. Ideální na rychlou večeři nebo luxusní oběd.
Tagliatelle s pestem a mozzarellou je klasické italské jídlo plné chutí a vůní. Tento recept je rychlý, jednoduchý a snadno připravitelný pokrm, který potěší každého milovníka italské kuchyně. Nedá se nic pokazit, prostě když máte chuť na něco dobrého a chcete zkusit něco nového, je to tady.
Suroviny
- 250 gramů tagliatelle
- 2 velké hrsti bazalky
- 50 gramů parmigiano reggiano
- 50 gramů piniových ořechů
- 2 stroužky česneku
- 100 mililitrů olivového oleje
- Sůl a pepř dle chuti
- 1 balení mozzarelly
Postup
Začneme přípravou pesto omáčky. Ve velké misce smícháme bazalku, parmigian reggiano a piniové ořechy. Tyto suroviny následně vložíme do malého mixéru spolu se dvěma stroužky česneku, trochou soli, pepře a olivovým olejem. Všechny ingredience důkladně rozmixujeme do hladké omáčky.
Poté vložíme tagliatelle do osolené vroucí vody a vaříme dle návodu na obalu, obvykle to trvá okolo 8-10 minut. Během vaření těstovin si připravíme mozzarellu. Tu rozkrojíme na menší kousky a necháme okapat.
V momentě, kdy jsou těstoviny uvařené, scedíme je a necháme je chvíli vypařit, aby se zbavily přebytečné vody. Poté je vložíme zpět do hrnce a přimícháme připravenou pesto omáčku. Důkladně promícháme, aby se omáčka rozprostřela po celém povrchu těstovin.
Na závěr přidáme k těstovinám s pestem kousky mozzarelly a opět promícháme.Nejlepe je servírovat hned, dokud je jídlo ještě horké a mozzarella krásně roztékavá. Pokud máme rádi výraznější chutě, můžeme pokrm ještě dochutit čerstvě namletým pepřem a posypat nastrouhaným parmigianem.
Toto jídlo je skvělé jako hlavní chod na večeři, ale rovněž se hodí i jako rychlý a chutný oběd. Navíc, pokud máme zeleninový salát, můžeme ho podávat jako přílohu.
Nyní již víte, jak si připravit vynikající tagliatelle s pestem a mozzarellou. Doufám, že vás tento recept inspiroval a že si přípravu tohoto jídla užijete stejně tak jako jeho konzumaci. Věřím, že budete nadšeni touto kombinací chutí a vaření tohoto italského pokrmu pro vás bude stejně takovým zážitkem, jako bylo pro mě. Buon appetito!

