
Zkuste tradiční brazilský rybí guláš Moqueca. Recept přináší autentické chutě Brazílie přímo k vám domů. Jednoduchý,zdravý a plný chuti. Ideální na večeři pro celou rodinu.
Suroviny
- 600 g filet z tresky nebo jiné pevné ryby
 - 2 vidličky soli
 - šťáva z 1 citronu
 - 2 červené papriky, nakrájené na tenké plátky
 - 1 velká cibule, nakrájená na tenké plátky
 - 2 stroužky česneku, nadrobno nasekané
 - 400 g plechovky drcených rajčat
 - 2 lžíce tomatového koncentrátu
 - 1 lžička sladké papriky
 - 1/2 lžičky chilli vloček
 - 1 lžíce olivového oleje
 - 400 ml plechovky kokosového mléka
 - Velký hrst koriandru, nasekaného
 - 2 jarní cibulky, nakrájené
 
Postup
Moqueca je tradiční brazilský rybí guláš, který se vyznačuje svou výraznou chutí a bohatstvím použitých surovin. Jeho příprava je poměrně jednoduchá a rychlá, takže se může stát oblíbenou volbou pro každodenní vaření. Postupujte podle následujících kroků.
Začneme přípravou ryby. Rybí filety omyjte a osušte papírovou utěrkou. pak je pokapejte šťávou z citronu a posypte solí. Následně rybu nechte asi 20 minut odležet v lednici, aby se chutě propojily.
Mezitím si připravte zeleninu. Cibuli, česnek a papriku nakrájejte na tenké plátky. Jarní cibulku a koriandr nasekejte nadrobno. Zeleninu si dejte stranou, zatímco se budete věnovat omáčce.
V hrnci nebo větší pánvi rozpalte olivový olej. Přidejte cibuli, papriku a česnek a smažte, dokud nezačnou být zelenina křehká a cibule průhledná. Poté přidejte drcená rajčata, chilli vločky a sladkou papriku. dobře promíchejte a nechte dusit asi 10 minut.
Poté do hrnce přidejte rybí filety a kokosové mléko.pokud je potřeba, můžete přidat trochu vody, aby byla ryba celá ponořená v omáčce. Přikryjte a nechte vařit dalších 10 minut, nebo dokud ryba není úplně hotová.
Až bude ryba hotová, vmíchejte do guláše nasekaný koriandr a jarní cibulku. promíchejte a vypněte oheň. Nechte chvíli odstát, aby se chutě propojily.
moqueca se tradičně podává se rýží,takže si můžete připravit jednoduchou bílou rýži jako přílohu.Guláš můžete servírovat přímo v hrnci, nebo ho přendat do velké misky.
tradiční brazilský rybí guláš Moqueca je nyní hotový a připravený k servírování. Užijte si jeho bohaté chutě a vzhled, který připomíná exotické krajiny Brazílie.Dobrou chuť!



