18. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Bouillabaisse je klasická rybí polévka pocházející z jižní Francie. Kombinuje různé druhy mořských plodů s aromatickou zeleninou a bylinkami. Tato lahodná polévka se podává s křupavým chlebem, kterým si můžete namáčet do bohatého a chutného vývaru. Vyzkoušejte tento recept na bouillabaisse a připravte si skvělou pochoutku pro celou rodinu.
Suroviny
- 500g různých ryb (např. mořský vlk, treska, platýs)
 - 1 cibule
 - 2 rajčata
 - 2 brambory
 - 2 stroužky česneku
 - Petrželová nať
 - 1 l zeleninového vývaru
 - Špetka safránu
 - Sůl, pepř
 - Olivový olej
 
Postup
- Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, rajčata a brambory na kostičky.
 - Přidáme na drobno nakrájený česnek a restujeme dalších pár minut.
 - Přidáme ryby nakrájené na menší kousky a zalijeme zeleninovým vývarem.
 - Přidáme safrán, sůl a pepř podle chuti.
 - Povaříme do měkka brambor a ryb, asi 20 minut.
 - Na závěr můžeme přidat nasekanou petrželovou nať.
 

