18. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Bouillabaisse je klasická rybí polévka pocházející z jižní Francie. Kombinuje různé druhy mořských plodů s aromatickou zeleninou a bylinkami. Tato lahodná polévka se podává s křupavým chlebem, kterým si můžete namáčet do bohatého a chutného vývaru. Vyzkoušejte tento recept na bouillabaisse a připravte si skvělou pochoutku pro celou rodinu.
Suroviny
- 500g různých ryb (např. mořský vlk, treska, platýs)
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 2 brambory
- 2 stroužky česneku
- Petrželová nať
- 1 l zeleninového vývaru
- Špetka safránu
- Sůl, pepř
- Olivový olej
Postup
- Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, rajčata a brambory na kostičky.
- Přidáme na drobno nakrájený česnek a restujeme dalších pár minut.
- Přidáme ryby nakrájené na menší kousky a zalijeme zeleninovým vývarem.
- Přidáme safrán, sůl a pepř podle chuti.
- Povaříme do měkka brambor a ryb, asi 20 minut.
- Na závěr můžeme přidat nasekanou petrželovou nať.

