18. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová
Bouillabaisse rybí polévka s chlebem
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse je ⁤klasická rybí polévka pocházející⁣ z jižní Francie. ⁣Kombinuje ​různé druhy mořských plodů s ⁤aromatickou zeleninou a ​bylinkami.‍ Tato lahodná polévka se podává ​s ⁣křupavým chlebem, ⁣kterým si můžete namáčet do bohatého a ⁢chutného⁢ vývaru. Vyzkoušejte tento recept na bouillabaisse‍ a ⁢připravte si skvělou pochoutku ⁢pro celou rodinu.

Suroviny

  • 500g různých ​ryb (např. mořský vlk,‍ treska,⁤ platýs)
  • 1​ cibule
  • 2 rajčata
  • 2⁤ brambory
  • 2 stroužky česneku
  • Petrželová nať
  • 1 l zeleninového vývaru
  • Špetka safránu
  • Sůl,‍ pepř
  • Olivový‌ olej

Postup

  1. Na oleji orestujeme nakrájenou‌ cibuli, rajčata a brambory na kostičky.
  2. Přidáme na drobno nakrájený česnek a ⁤restujeme ⁣dalších pár minut.
  3. Přidáme ‌ryby nakrájené na menší kousky a zalijeme zeleninovým vývarem.
  4. Přidáme ​safrán, sůl a pepř podle ‍chuti.
  5. Povaříme do měkka brambor a ryb, asi 20 minut.
  6. Na závěr můžeme přidat nasekanou⁢ petrželovou ⁣nať.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *