18. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová
Houskový knedlík s masem a omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Houskový‍ knedlík s masem a omáčkou je klasické české⁣ jídlo, které ⁤si oblíbíte celá rodina. Knedlíky jsou nadýchané a měkké, maso ⁢je jemně ​kořeněné a⁤ omáčka k nim dodává lahodnou ‌chuť. Tento ​recept je ideální pro večeři nebo‌ oběd a jistě potěší každého ⁣labužníka. Sledujte naše kroky ​a ⁢připravte⁤ si domácí‍ houskový⁣ knedlík s masem a omáčkou ​jako profesionálové!

Suroviny

  • 400g hladké mouky
  • 1 kvasnicový kostička
  • 2 vejce
  • 200ml mléka
  • 400g mletého masa
  • sůl, ⁢pepř, majoránka
  • olej na smažení
  • 1 cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 400ml vývaru

Postup

  1. Ve větší misce smíchejte mouku, ​kvasnicový ‍kostička, vejce a mléko. Vznikne vám těsto, které nechejte odpočinout cca 30 minut.
  2. V⁣ hrnci osmahněte cibuli a přidejte mleté maso. Orestujte a osolte, opepřete a přidejte majoránku.
  3. Z těsta​ tvořte‌ knedlíky a vařte​ je ve vroucí osolené vodě cca 10-15 minut.
  4. V druhém hrnci si připravte omáčku. Na oleji osmahněte mouku, přidejte ‍vývar a ⁣vařte do zhoustnutí.
  5. Po uvaření knedlíků je dejte na talíř, přidejte⁣ maso a zalijte ⁤omáčkou.
  6. Podávejte ⁤s bramborem.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *