18. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Houskový knedlík s masem a omáčkou je klasické české jídlo, které si oblíbíte celá rodina. Knedlíky jsou nadýchané a měkké, maso je jemně kořeněné a omáčka k nim dodává lahodnou chuť. Tento recept je ideální pro večeři nebo oběd a jistě potěší každého labužníka. Sledujte naše kroky a připravte si domácí houskový knedlík s masem a omáčkou jako profesionálové!
Suroviny
- 400g hladké mouky
- 1 kvasnicový kostička
- 2 vejce
- 200ml mléka
- 400g mletého masa
- sůl, pepř, majoránka
- olej na smažení
- 1 cibule
- 2 lžíce hladké mouky
- 400ml vývaru
Postup
- Ve větší misce smíchejte mouku, kvasnicový kostička, vejce a mléko. Vznikne vám těsto, které nechejte odpočinout cca 30 minut.
- V hrnci osmahněte cibuli a přidejte mleté maso. Orestujte a osolte, opepřete a přidejte majoránku.
- Z těsta tvořte knedlíky a vařte je ve vroucí osolené vodě cca 10-15 minut.
- V druhém hrnci si připravte omáčku. Na oleji osmahněte mouku, přidejte vývar a vařte do zhoustnutí.
- Po uvaření knedlíků je dejte na talíř, přidejte maso a zalijte omáčkou.
- Podávejte s bramborem.

