18. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí Kordon Bleu
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodné ⁣Kuřecí Kordon Bleu, které spojuje⁢ křupavé kuřecí maso​ s plátky ⁣šunky a sýrem. ⁤Tento tradiční francouzský pokrm je skvělou volbou pro rychlý a chutný oběd nebo večeři. Sledujte⁣ návod a připravte‌ si ‍ho ⁢doma!

Suroviny

  • 4 kousky kuřecích prsou‌ bez kostí
  • 4 plátky šunky
  • 4 plátky sýra (např. švýcarský sýr)
  • 1/2 hrnku‌ strouhanky
  • 1/4 hrnku mouky
  • 2⁢ vejce
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Podélně rozkrojte každý ‌kousek kuřecího masa, aby vznikl „kapsa“.
  2. Do⁤ každé „kapsy“ ⁤vložte‌ plátek šunky ⁣a sýra.
  3. Zavřete „kapsu“ a pořádně‌ zapečetěte okraje masem.
  4. V⁢ misce si připravte⁤ strouhanku a ve druhé ⁣misce rozšlehejte vejce.
  5. Přidejte do strouhanky sůl a pepř podle chuti.
  6. Kuřecí kapsy obalte nejprve v mouce, potom v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance.
  7. Na pánvi rozpalte olej a smažte kuřecí kordon bleu z obou stran dozlatova.
  8. Po uvaření nechte odstát pár minut‌ a pak podávejte s přílohou dle vašeho výběru.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *