16. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční hovězí burgundský guláš plný bohatých chutí a aromatických koření. Tento pokrm je skvělou volbou na studené podzimní a zimní dny, kdy si přejete nahřát své tělo lahodným jídlem. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si náš hovězí burgundský guláš plný skvělých chutí. 
Suroviny
- 600g hovězího masa (preferovaně hovězí kližka)
 - 2 středně velké cibule
 - 2 stroužky česneku
 - 2 lžíce oleje
 - 2 lžíce másla
 - 2 lžíce hladké mouky
 - 1 lžička mleté papriky
 - 1 lžička kmínu
 - 1 lžička majoránky
 - 1 lžička tymiánu
 - 400ml hovězího vývaru
 - 200ml červeného vína
 - 2 lžíce rajčatového protlaku
 - sůl a pepř podle chuti
 
Postup
- Na kousky nakrájené hovězí maso opepříme a osolíme.
 - Na oleji a máslu osmahneme nakrájenou cibuli do zlatova, přidáme prolisovaný česnek.
 - Přidáme maso a restujeme dozlatova z všech stran.
 - Přidáme hladkou mouku a necháme ztmavnout.
 - Posypeme kořením, zalijeme hovězím vývarem a červeným vínem.
 - Počkáme, až se guláš přivede k varu, přidáme rajčatový protlak a vaříme na mírném ohni pod pokličkou zhruba 2 hodiny, dokud maso není měkké.
 - Případně podle chuti dochutíme a podáváme s knedlíkem nebo chlebem.
 

